Obavijesti

News

Komentari 2

Sudionici Oluje promoviraju Lijepu našu kroz ronjenje

Sudionici Oluje promoviraju Lijepu našu kroz ronjenje
7

Pogled u plavo – promocija Hrvatske  kroz ronjenje, projekt koji već šestu godinu za redom  radi na promociji ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i Hrvatske

VIDEO

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Marija Bistrica kao središte vjerskog turizma za svoje sugrađane i posjetitelje 5. i 6. kolovoza 2016. godine ponuditi će nesvakidašnju manifestaciju „Pogled u plavo“, a u sklopu programa „Ljeto u Mariji Bistrici“.

Pogled u plavo – promocija Hrvatske  kroz ronjenje, projekt koji već šestu godinu za redom  radi na promociji ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i Hrvatske, te kao takav već postaje atraktivna i poželjna manifestacija.

Originalnost i inovativnost projekta Pogled u plavo od velikog je značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem se realizira,  pa smo tako i od TZ Marija Bistrica i općine Marija Bistrica dobili pozivnicu za nastup manifestacije u Mariji Bistrici.
Kroz projekt „Pogled u plavo“ svi zainteresirani posjetitelji imati će priliku tijekom dva dana  upoznati čari i vještine ronjenja, te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom na Trgu pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici s početkom u 10 sati.
U noćnom terminu s početkom u 22 sata posjetitelji će imati priliku roniti uz muziku i rasvjetu uz atraktivni laser show i scenografiju igre svjetala koja osvjetle bazen i manifestaciju dignu na još jedan viši nivo.

U montažnom bazenu projekta Pogled u plavo, promjera 10 m projekta, za sigurnost svih ronioca početnika pobrinuti će se ronioci i instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo –Adriatic koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, a i sami su bili sudionici redarstvene akcije Oluja.
Oni koji još nisu upoznali ljepote i vještine ronjenja s ronilačkom opremom imati će priliku napokon zaroniti i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića.

Besplatna ronjenja nastavljaju se i 6. kolovoza s početkom u 10 sati  dok će u 19 sati aktualni svjetski i europski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak odmjeriti snage protiv petero volontera u ronjenju na dah u bazenu projekta Pogled u plavo.
U sklopu manifestacije Pogled u plavo biti će izložen i kamen sa Zagrebačke katedrale koji je promoviran i izvan granica Hrvatske, u Munchenu 2014 godine na nastupu projekta. 
 
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...