Obavijesti

News

Komentari 12

Šuica: "Jedan od pozitivnih primjera je izbor predsjednice"

Šuica: "Jedan od pozitivnih primjera je izbor predsjednice"

Konferencija  „Ravnopravnost žena i muškaraca na radnom mjestu i u politici“ održala se na inicijativu zastupnice Dubravke Šuice, koja je trenutno  potpredsjednica Žena Europske pučke stranke

VIDEO

Samo trećina znanstvenika i inženjera u Europi su žene, rekla je Fatima Ribeiro, predstavnica Europske komisije na konferenciji o ravnopravnosti spolova održanoj u utorak u Europskom parlamentu.

- Žene su 2013. godine činile samo 17,8 % članova odbora u najvećim javnim trgovačkim društvima u EU-u i samo 4,8 % svih predsjednika tih odbora - dodala je Ribeiro.

Konferencija  „Ravnopravnost žena i muškaraca na radnom mjestu i u politici“ održala se na inicijativu zastupnice Dubravke Šuice, koja je trenutno  potpredsjednica Žena Europske pučke stranke te zamjenska članica Odbora za prava žena i jednakost spolova Europskog parlamenta. Šuica je naglasila kako je jedan od pozitivnih primjera ravnopravnosti izbor žene za hrvatsku predsjednicu.

-  S obzirom na to da žene čine polovicu stanovništva, njihovim diskriminiranjem naše društvo ne koristi sve resurse i mogućnosti – istaknula je Šuica.

- Čak 80% Hrvata ne zna o postojanju zakona o ravnopravnosti spolova – istaknula je Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova, dodajući kako je Hrvatska jedna od tri zemlje Europske unije koja ima takav ured.

Konferencija je održana povodom 60. obljetnice Rimskih ugovora kojima je uvedeno načelo jednakih plaća za jednaki rad žena i muškaraca u Europskoj uniji. Svi govornici na konferenciji složili su se kako je potrebno raditi na unaprjeđivanju položaja žena u EU.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1