Obavijesti

News

Komentari 47

Suigrač poginulih nogometaša: Ubili su ih, to nije bila nesreća

Suigrač poginulih nogometaša: Ubili su ih, to nije bila nesreća
10

Zrakoplov British Aerospace 146 sa 77 putnika i članova posade udario je u planinu nekoliko minuta prije slijetanja u zračnu luku Rio Negro blizu Medellina. Poginuo je 71 čovjek

VIDEO

Moises Santos, jedan od igrača brazilskog nogometnog kluba Chapecoense koji nije bio na kobnom letu koji se srušio u Kolumbiji, tvrdi da pad zrakoplova nije bio nesretan slučaj. 

On tvrdi da je pilot Miguel Quiroga jedini kriv za tragediju u kojoj je život izgubio 71 čovjek, među kojima 18 Santosovih suigrača. Moises Santos je optužio pilota da je uništio živote 'mnogih obitelji i cijelog grada Chapecoa', prenosi Daily Mail.

Zrakoplov British Aerospace 146 sa 77 putnika i članova posade, u vlasništvu bolivijske kompanije Lamia specijalizirane za čarterske letove, udario je u planinu nekoliko minuta prije slijetanja u zračnu luku Rio Negro blizu Medellina.

Pilot Miguel Quiroga uoči pada je kontaktirao kontrolni toranj u zračnoj luci Medellin. Rekao je da je zrakoplov avion ostao bez električne energije i bez goriva prije nego što je udario u planinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog kašnjenja u polasku, avion se nije zaustavio u Cobiji, na granici Brazila i Bolivije, gdje ga je trebalo napuniti gorivom. Slijetanje nije bilo moguće jer aerodrom nije radio nakon ponoći.

Kad su se približili Medellinu, s ograničenom količinom goriva morali su čekati red za slijetanje, ali nisu ga dočekali jer je goriva nestalo prije nego su uspjeli sletjeti. Kapacitet rezervoara aviona bio je dovoljan za četiri sata leta, a putnici i posada u zraku su, prilikom rušenja, bili četiri sata i 20 minuta.

Chapeco čeka posmrtne ostatke poginulih

U žalosti, mali brazilski grad Chapeco sprema se u subotu ujutro primiti posmrtne ostatke pedesetak žrtava pada aviona u Kolumbiji, među kojima gotovo sve igrače svojeg nogometnog kluba.

Coffins containing the mortal remains of the victims of the plane crash in Colombia arrive in Chapeco

Nakon posljednjeg oproštaja u Kolumbiji, tri zrakoplova brazilske vojske poletjela su iz Medellina u petak navečer, nekoliko kilometara od mjesta nesreće, ondje gdje je pao avion bolivijske tvrtke Lamia u ponedjeljak navečer sa 77 osoba.

Trebali bi sletjeti između 10 i 11 sati s pedesetak lijesova. Čim slete počet će pogrebna povorka duž ulica Chapeca do klupskog stadiona Arena Conda.

Na jugu Brazila grad Chapeco priprema se za posmrtno bdijenje u subotu navečer na svojem stadionu u čast igračima ekipe Chapecoense utemeljene prije 43 godine koja je putovala na povijesno kontinentalno finale protiv Atletico Nacionala iz Medellina.

Na svečanosti se očekuje 100.000 osoba, divovski ekrani postavljeni su oko Arene Conda koja može primiti tek 19.000 gledatelja.

Uz gomilu, mali brazilski grad morat će se pobrinuti za složeni protokol jer će predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prisustvovati odavanju počasti na kojem se očekuje i brazilskog predsjednika Milchela Temera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS