Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
199 komentara

Sukob interesa? Josipovićeva operacija oka pod provjerama

Predsjednik Ivo Josipović kao dužnosnik ne smije primiti dar vrjedniji od 500 kuna niti biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze. Liječnik mu nije naplatio operaciju

Goran Stanzl/PIXSELL
Video: 24sata TV
199 komentara

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će ima li osnove za pokretanje postupka protiv predsjednika Ive Josipovića vezano za njegovu operaciju oka. To je za Večernji list potvrdila i njegova predsjednica Dalija Orešković.

- Zatražit ćemo od HZZO-a da nam objasne na koji način strani liječnici mogu u hrvatskim bolnicama operirati na zahtjev pacijenata. Naglašavam da zasad ne pokrećemo postupak, nego samo provjeravamo informacije - rekla je Orešković i dodala da bi zatražili i Josipovićevo očitovanje tek ako bi odlučili pokrenuti postupak protiv njega.

U ovom slučaju, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, mogle bi biti sporne dvije stvari, da Josipović kao dužnosnik ne smije primiti poklon vrjedniji od 500 kuna te da ne smije poklonom, u ovom slučaju operacijom oka, biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze prema liječniku koji ga je operirao.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message