Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Sukob interesa? Srbi prijavili Pupovca zbog Tesla banke

Dužnosti koje obavlja Pupovac, šef Nadzornog odbora u banci i saborski zastupnik, nespojive su, tvrdi Zajednica Srba u prijavi. Prijavili su ga zbog sukoba interesa

Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
70 komentara

Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prijavljen je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog svoje funkcije u Tesla štednoj banci, gdje je predsjednik Nadzornog odbora. U ime Zajednice Srba Hrvatske prijavu je potpisao prof. dr. Svetozar Livada.

- Obavljanjem dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Tesla štedne banke Milorad Pupovac je obavljao i još uvijek obavlja dužnost koja je nespojiva s obavljanjem dužnosti zastupnika u Saboru, čime je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, tj. nalazi se u sukobu interesa - navodi Livada u prijavi Povjerenstvu od kojeg traži da, sukladno svojim ovlastima, odluči o kazni protiv Pupovca zbog kršenja zakona te da obavijesti javnost o utvrđenim činjenicama i odlukama.

Još u lipnju prošle godine Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Milorada Pupovca, najprije upravo zbog članstva, a poslije (od 6. svibnja 2011. godine) i predsjedavanja Nadzornim odborom Tesla banke. Postupak je pokrenut zbog povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa, odnosno njegova članka u kojem se navodi da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava. Pupovcu je tada Povjerenstvo dalo rok od 15 dana da dostavi očitovanje na navode iz obrazloženja odluke o pokretanju postupka.

- Kad su već bile objavljene informacije o tome da postoje prijave protiv Milorada Pupovca vezano i za ovaj slučaj, molimo Povjerenstvo da obavijesti javnost zašto do sada o tom pitanju nije odlučivalo - navodi se u prijavi Zajednica Srba Hrvatske.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message