Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
78 komentara

Sumnjivo meso za kebab našli i u Hrvatskoj: 'Povukli smo ga'

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kebab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj

78 komentara

Distributerska tvrtka Alebon objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku. Istovremeno Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta dok je ministarstvo poljoprivrede ponovno demantiralo da je ta govedina stigla u Hrvatsku

- Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella, što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje ina prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda, izvijestio je Alebon o povlačenju proizvoda, javlja RTL.

A screen grab taken from video footage of the Polish TVN network shows slaughterhouse worker processing cattle at the unknown location in Poland ISTRAGA IDE DALJE U Sloveniji pronašli dvije tone sumnjive govedine iz Poljske

Riječ je o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inspekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

- Poljaci nam nisu objasnili zašto meso povlačimo s tržišta, kazala je Andreja Bizjak, slovenska direktorica Inspekcije za sigurnost hrane.

NOVINAR RAZOTKRIO KLAONICU Vidio sam bolesne krave. Rekli su mi: Ništa ne pitaj, bolje ti je!

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kebab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da su na vrijeme povučeni.

- Tijekom provedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po zaprimanju informacija od slovenskih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama, stoji u odgovoru Sanitarne inspekcije.

KLALI BOLESNE KRAVE Poljska tvrdi: U EU smo izvezli čak 2700 kg sumnjivoga mesa

No, zašto o tome nisu adekvatno obavijestili javnost, nisu odgovorili.

Iz Ministarstva poljoprivrede samo su još jednom potvrdili da meso iz sporne poljske klaonice nije stiglo u Hrvatsku.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message