Obavijesti

News

Komentari 84

'Suprugu sam ubio, ali ja nisam obiteljski nasilnik i zlostavljač'

'Suprugu sam ubio, ali ja nisam obiteljski nasilnik i zlostavljač'
1

Na županijskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Damiru Matanu (55) koji je u srpnju prošle godine zatočio pa ubio svoju ženu Snježanu a onda pokušao i sebi oduzeti život..

VIDEO

Osim za teško ubojstvo Karlovčanin Damir Matan (55) koji je prije godinu dana ubio svoju suprugu, optužen je i za  kazneno djelo nasilja u obitelji te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Danas je, naime, sjeo na optuženičku klupu Županijskog suda u Karlovcu. U sudnicu je doveden u lisicama. Matan teško govori zbog ozlijede čeljusti koju si je sam nanio. Pokušao je samoubojstvo nakon što je ubio ženu.

matan

– Okrivljeniku se stavlja na teret da je 13. srpnja 2015. oko 17.10 sati u obiteljskoj kući u Karlovcu, tijekom svađe sa suprugom, koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno, fizički i psihički zlostavljao; srušio je na pod i udarao rukama i nogama po cijelom tijelu. Tereti ga se da je, u cilju da je liši života, iz puške Mauzer ispalio dva hica prema njoj, i to jedan hitac u predjelu lijeve strane leđa, a jedan iz relativne blizine u području glave, iza lijeve uške. Oštećenica je uz niz ozljeda zadobila i strijelne ozljede prsnog koša od kojih je preminula – utvrdili su istražitelji, a državno odvjetništvo saželo u optužnici.

Matan je priznao da je ubio svoju ženu no on smatra da nije riječ o teškom ubojstvu jer ga nije počinio iz ljubomore te da on nije obiteljski nasilnik. Ipak, priznao je nedozvoljeno posjedovanje oružja

matan

Danas su na suđenju ispitana četiri svjedoka a suđenje se nastavlja sutra. Damir Matan će biti ispitan na kraju.

Pucao sebi u čeljust i jedva ostao živ

Damir i Snježana, koji su u braku dobili dvije kćeri, imali su bračnih raznmirica, ali susjedi su pričali da su supružnici bili mirni i pristojni ljudi. No a noć prije nego je ubio svoju suprugu Snježanu, a potom pokušao i sebi oduzeti život, proveo je u zatvoru.  Naime, zbog svađe supružnika policija je intervenirala i pritvorila Damira no to ga očito nije smirilo.

U ponedjeljak po izlasku iz zatvora, posvađao se sa Snježanom, a potom oko 17 sati nju i ostale ukućane zatočio u kući i prijetio im .

Facebook

Kako prije godinu dana svjedočila jedna susjeda, Damir je navodno prvo udario punicu, a potom pucao i na kćer Ivanu dok je s bakom bježala hodnikom.

- Oko 17 sati sam pred njihovom kućom čula galamu, vrisku, svađu. Dvije, tri žene su trčale prema supružnicima i vikale mu 'Pusti je, pusti' – ispričala je tada susjeda te dodaje da su čuli nekoliko hitaca .

Do kuće Matanovih dojurio je njihov rođak i susjed koji je pokušao primiriti situaciju i gotovo sam poginuo .

- Moj kum Ivan Mateša, njihov prvi susjed i rođak je bio kod mene kada ga je pozvala supruga da hitno dođe kući. Odjurio je do kuće Matanovih pokušavajući primiriti situaciju i u tom trenu su se začuli hici. Pred njega je sav krvav izišao Damir s puškom u ruci i rekao mu 'I tebe ću ubiti', te pušku okrenuo prema njemu, ali metak nije htio opaliti. Na sreću, nekako je uspio pobjeći kući i spasio se, te pozvao policiju – ispričala je tada Jarnjević Mika.

Na teren je stigla specijalna policija i pozivala muškarca koji se zatvorio u kuću na suradnju, no on je to odbijao i branio im da prilaze. Nakon sat, dva vremena muškarac je odlučio presudit i sebi i ispalio hitac.Pucao si je u čeljust.

S ozlijedama glave prebačen je u KBC Dubrava i život mu je bio ugrožen. Uspjeli su mu spasiti no metak mu je raznio usnu šupljinu i nos. Bio je i na operaciji rekonstrukcije lica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa