Obavijesti

News

Komentari 6

Suradnica odbjeglog direktora: 'Sto puta sam mu rekla stani'

Suradnica odbjeglog direktora: 'Sto puta sam mu rekla stani'
1

Anđa Redžić u postupku protiv Palića i ekipe trebala bi biti svjedokinja. Ona se na snimkama tajno snimljenih razgovora čuje dok razgovara sa Sonjom Tomljanović

VIDEO

Za Robertom Palićem (50), jednim od devetorice osumnjičenih, koji su od prošlog tjedna pod istragom zbog sumnje da su utajili pet milijuna kuna poreza, raspisani su međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog (EUN). U istom problemu našli su se i njegov sin Robert (28) te Elvir Sujoldžić (40), javlja Večernji. Sva trojica su nedostupna, a određen im je istražni zatvor. Palićeva odvjetnica kaže da njezin klijent u “Dohi rješava svoje poslove”.

Palić je javnosti poznat po tome što je 2010. u prostorijama Dinama na konferenciji za novinare Robina Bokšića, kontroverznog istražitelja Uefe, proglasio prevarantom. Palić je označen kao mozak grupe koja se od početka 2015. do siječnja 2018. bavila preprodajom rabljenih vozila. 

Vozila su kupovali od raznih tvrtki da bi ih potom, tvrdi USKOK, po fiktivno uvećanim cijenama preprodavali drugim tvrtkama u Palićevu vlasništvu. Osim Palića i njegova sina Roberta, osumnjičen je i njegov drugi sin Ivan Palić (24).

Pod istragom su još i Antun Berišić (27), Alen Orban (34), Smiljan Karamatić (42), Sonja Tomljanović (48) i Marijana Čubrić (42). Svi su optuženici dulje vrijeme tajno praćeni i prisluškivani, a zanimljivo je da su u tajno snimljene razgovore upali i neki poreznici poput Anđe Redžić, bivše pomoćnice bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec. Njih je obje svojevremeno smijenio Slavko Linić, bivši ministar financija, a Anđa Redžić u postupku protiv Palića i ekipe trebala bi biti svjedokinja. Ona se na snimkama tajno snimljenih razgovora čuje dok razgovara sa Sonjom Tomljanović koja joj se žali kako se nad Palićevim tvrtkama pokreće porezni nadzor, piše Večernji. 

Sonja Tomljanović u jednom trenutku Anđi Redžić govori kakvih problema ima s osobom koja provodi porezni nadzor nad Palićevim tvrtkama pa kaže: “Ta će me žena ubiti, ta će me žena koštati života!”, na što joj A. Redžić odgovara: “Njoj je Robi glavni predmet na kojem radi godinu dana. Ona će utvrditi višemilijunske obveze, a firma će otići u stečaj kao i uvijek.” 

Na to joj Sonja Tomljanović kaže: “Robija sam upozoravala, sto sam mu puta rekla: Stani, stani, nije ovo modus... Ali dok te ne pukne po glavi, ne znaš stati...”

I iz sadržaja tajno snimljenih razgovora očito je da su okrivljenici svjesni da rade nešto što je nezakonito. 

Paliću, Orbanu te Sonji Tomljanović i Marijani Čubrić USKOK je blokirao imovinu. Na takav potez tužiteljstvo se odlučilo jer smatra da Palić, ali i cijela njegova obitelj, ne može opravdati razliku između svojih prihoda i rashoda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...