Obavijesti

News

Komentari 73

'Suradnja s novom Vladom RH mnogo bolja nego s prošlom'

'Suradnja s novom Vladom RH mnogo bolja nego s prošlom'
1

U MIGRANTSKOJ KRIZI: Slovenski ministar vanjskih poslova najavio da će idućeg mjeseca u posjet Sloveniji doći ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač

VIDEO

Suradnja Ljubljane i Zagreba u izbjegličkoj krizi mnogo je bolja otkako Hrvatska ima novu Vladu, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova za Slovensku televiziju te je najavio da će idućeg mjeseca u posjet doći ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

- Suradnja po pitanju migracija s novom Hrvatskom vladom mnogo je bolja nego s prijašnjom (Zorana) Milanovića - kazao je Erjavec u razgovoru za Slovensku televiziju, emitiranom u nedjelju navečer.


Tijekom multilateralnih susreta već dvaput se susreo s novim hrvatskim kolegom po dužnosti koji će, najavio je, u ožujku posjetiti Sloveniju. Slovensko-hrvatsku suradnju u protoku izbjeglica smatra dobrom, a nastavljaju se i dobri gospodarski odnosi, rekao je Erjavec. U pogledu otvorenih pitanja nema promjena i ne očekuje brze pomake, rekao je nadalje Erjavec. 


Iako je Hrvatska izašla iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu, Erjavec je ponovio poznato stajalište Ljubljane da očekuje nastavak rada arbitražnog suda koji će donijeti presudu. Otvorena pitanja treba riješiti na međunarodnim ustanovama, rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


U razgovoru za televiziju Erjavec je najviše govorio o izbjegličkoj krizi. Rekao je da je skeptičan prema dogovoru Europske unije i Turske o zaustavljanju migrantskog vala. Zato drži dobrom odlukom zemalja na tzv. balkanskoj izbjegličkoj ruti da sve više koordiniraju režim prihvata izbjeglica prema prijedlogu Austrije.


Sigurnosna situacija u Sloveniji nije nimalo ugrožena valom izbjeglica  i sve je normalno, rekao je Erjavec i ocijenio da oporba u vezi s tim bez razloga potiče strahove kod ljudi.


Ako bi situacija s migrantskim valom eskalirala Ljubljana ima spremne planove, rekao je i naglasio da migranti u zemlju ulazu uz kontrolu sigurnosnih organa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a