Obavijesti

News

Komentari 15

Ribić poručio: Nisam postao partner koalicije 'Jedina opcija'

Ribić poručio: Nisam postao partner koalicije 'Jedina opcija'
1

Koalicija Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih u srijedu je objavila suradnju s predsjednikom Matice hrvatskih sindikata Vilimom Ribićem

VIDEO

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić demantijem je reagirao na informaciju HINA-e, a koju su prenijeli brojni mediji, da je postao partner koalicije Živog zida, Udruge Franak i stranke Ivana Lovrinovića.

Njegov demanti prenosimo u cijelosti:

"Potpuno je netočna informacija, koju je kreirala HINA, a prenijelo više portala, da je Vilim Ribić „postao partner koalicije „Jedina opcija“.

Istina je to da je Vilim Ribić, na poziv koalicije „Jedina opcija“, prisustvovao konzultativnom sastanku s predstavnicima te političke opcije. Nakon zatvorenog dijela sastanka održana je i konferencija za novinare gdje su istaknute ključne teme o kojima se razgovaralo. Dakle, suprotno natpisima, ni Vilim Ribić, ni Sindikat kao organizacija nisu se priključili koaliciji „Jedina opcija“ već se Sindikat, sukladno praksi svih prethodnih godina i ovog puta odazvao na konzultacije s predstavnicima političkih opcija na kojem su iznesena stajališta Sindikata. Odazvat ćemo se i pozivu svake druge političke opcije koja nas pozove jer je u interesu naših članova utjecati na politiku.

Na konferenciji za novinare Vilim Ribić je istaknuo zadovoljstvo pozivom na sastanak te je naglasio kako iz razgovora zaključuje da postoji veliki broj zajedničkih stajališta koalicije i onoga što zastupaju sindikati općenito, a posebno sindikati Matice hrvatskih sindikata, osobito kada se radi o temama obrazovanja i socijalno-ekonomskim pitanjima", napisao je Ribić.

Sindikalist Vilim Ribić partner Sinčića i Lovrinovića

Koalicija Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih u srijedu je objavila suradnju s predsjednikom Matice hrvatskih sindikata Vilimom Ribićem koji je dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove koalicije prozvao za  "sedam godina beskrajne depresije i krize".

Dvadeset godina glavno im je bilo vraćanje kredita, a ne ekonomski rast i razvoj. Ni danas oni ne nude nikakvu nadu u promjene, istaknuo je Ribić na konferenciji za novinare koalicije koja na izbore izlazi pod sloganom "Jedina opcija".

"HTV radi inženjering za ove dvije opcije, iako ne bi smjeli tako utjecati na birače", istaknuo je.

Po Ribićevoj ocjeni, najveću cijenu loših politika platili su obrazovanje i znanost, a u rezanju je prednjačio Zoran Milanović, zbog čega su plaće u obrazovanju i znanosti pale čak 30 posto.

"Donosili su zakone da bi opstruirali sindikate, zakonima ih lomili. Nešto zastrašujuće. Ova koalicija ima odgovore na tri glavna pitanja - iseljavanje, demografsku katastrofu te pad proizvodnje i zapošljavanja", naglasio je.

Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, rekao je da će staviti naglasak na sustav obrazovanja kao ključnu polugu razvoja te da se zalaže za depolitizaciju reforme obrazovanja, kao i za reviziju Bolonjske reforme.

"Želimo vratiti ljudima ponos u sustavu obrazovanja. Predložit ćemo i Zakon o majčinstvu, kako bi destimulirali rad nedjeljom kako bi majke taj dan mogle biti sa svojom djecom i kako bismo potaknuli demografsku obnovu", najavio je Lovrinović.

Ivan Vilibor Sinčić ponovno je istaknuo sličnost HDZ-a i SDP-a, koji, kaže, zbog svog interesa namjerno građanima serviraju ideološke sukobe, kako bi ih na tim temama dijelili.

"Mi otvaramo bitna pitanja i nudimo rješenja, gradimo, a ne rušimo, dok oni nude samo demagogiju. No, građani shvaćaju da je vrijeme demagogije prošlo", zaključio je čelnik Živog zida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca