News

Komentari 5

Susret Andreja Plenkovića i Lulzima Bashe u Zagrebu

Susret Andreja Plenkovića i Lulzima Bashe u Zagrebu

Za mene i Demokratsku stranku Albanije ne postoji ništa bitnije od ubrzanja procesa ulaska Albanije u Europsku uniju i učinit ćemo sve da ovaj san postane stvarnost, istaknuo je Lulzim Basha

U Zagrebu su se sastali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i Lulzim Basha, predsjednik Demokratske stranke Albanije (DPA). Na sastanku, kojemu su prisustvovali još i Goran Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH te Arben Kashahu, tajnik Demokratske stranke Albanije za međunarodne poslove, središnja je tema bila proces integracije Albanije u Europsku uniju.

- Za mene i Demokratsku stranku Albanije ne postoji ništa bitnije od ubrzanja procesa ulaska Albanije u Europsku uniju i učinit ćemo sve da ovaj san postane stvarnost. Kao što smo surađivali tijekom procesa pridruživanja Albanije i Hrvatske u NATO savezu, usko ćemo surađivati  i u procesu ulaska Albanije u EU. Pomoć i iskustvo Hrvatske tijekom ovog procesa iznimno su nam dragocjeni i zahvalan sam predanosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u nastojanju da nam pomogne u ovom povijesnom procesu za Albaniju - istaknuo je Lulzim Basha, čelnik DPA-a.

Predsjednik Demokratske stranke Albanije, Lulzim Basha, predstavio je platformu za integraciju Albanije u EU te izrazio spremnost i odlučnost da se izvrše svi zadatci kojima će se započeti pregovori s EU i osigurati sredstva koja EU pruža zemljama da se razviju i moderniziraju.

Istaknuto je i kako Hrvatska ima vrlo dobar model i iskustvo u području turizma te je izražena volja da se usko surađuje na dobivanju najboljih razvojnih modela koji će doprinijeti gospodarskom rastu i zapošljavanju građanki i građana Albanije.

Najčitaniji članci