Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Šustar o reformi školstva: Svi dobri programi će se nastaviti

Treba uvažiti i sve komentare koji će dodatno poboljšati taj dokument. Mi ćemo se sa svim stranama sastati i sve što je dobro će se nastaviti, rekao je novi ministar

Goran Jakuš/Pixsell
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
20 komentara

Zaustavljanje Kurikularne reforme, što se prema tvrdnjama kao greška potkralo u programu nove Vlade, podiglo je buru u javnosti. Novi ministar obrazovanja i znanosti Predrag Šustar rekao je kako je to očito bio nesporazum. 

- Važno je naglasiti da smo mi jedna država. Postoji kontinuitet i svi dobri programi naravno da se nastavljaju. Sigurno se nastavlja prema planu. Treba uvažiti i sve komentare koji će dodatno poboljšati taj dokument. Mi ćemo se sa svim stranama sastati i sve što je dobro u korist naše države itekako vrijedi i nastavit će se - ustvrdio je novi ministar. 

'Razumljivo je da se neke greške potkradaju'

Zanimalo nas je kako je došlo do pogreške u dokumentu i tko je za to odgovoran. 

- Mislim da jednostavno, uzimajući u obzir cijeli ovaj proces sastavljanja nove Vlade, da je razumljivo kako se neke greške potkradaju. Bitno je da to ide dalje. Važno za kompletnu državu je da je taj kontinuitet na zdravim osnovama. Vjerujem da se u cijelom ovom postupku moglo tako nešto dogoditi, ali najvažnije je da se dobri programi nastavljaju i to je ključna poruka - poručio je Šustar. 

'Strategija je zapravo osnovica kurikularne reforme'

Ponovio je da je strategija zapravo osnovica kurikularne reforme te je vrlo kvalitetne smjernice dala Akademija znanosti i umjetnosti i da je na tim temeljima koncipirana kurikularna reforma. 

Na pitanje što misli o devetogodišnjem osnovnoškolskom obrazovanju, ukidanju općeg uspjeha, ali i uvođenju informatike kao obaveznog predmeta rekao je:

- Mislim da je to na tragu preporuka Europske unije. Sve što nas približava tim dobrim europskim standardima je u interesu hrvatske države - poručio je.

U Mostu jasno poručuju da reforma ide dalje te da se nije ni spominjalo njezino zaustavljanje. Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da ne vidi gdje bi bio problem budući da su se u prošlom sazivu oko kurikuluma složili i SDP i HDZ.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message