Obavijesti

News

Komentari 145

'Sustav mi pakira veliku robiju, ali ja sam heroj, frajer s jajima'

'Sustav mi pakira veliku robiju, ali ja sam heroj, frajer s jajima'
20

Zdravko Mamić je rekao da mu se uskraćuju prava na pravično i pošteno suđenje. Napetost između njega i odvjetnika traje već neko vrijeme, a danas je kulminirala

VIDEO

Nakon što je Zdravko Mamić otkazao punomoć svojim odvjetnicima, Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću, otkazana je današnja rasprava na osječkom Županijskom sudu na kojoj su trebali svjedočiti Dejan Lovren i njegovi roditelji, te je novi susret zakazan za 3. i 4. srpnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mamić otkazao punomoć odvjetnicima, rasprava otkazana - "Branit ću se sam!" Više na http://bit.ly/2t0iSm5 Reporterka: Danijela Mikola

Posted by 24sata on Wednesday, June 14, 2017

Po izlasku iz sudnice, Zdravko Mamić je dao izjavu novinarima u kojoj je najprije osvrnuo na jučerašnje svjedočenje Luke Modrića. Izrazio je žaljenje, kako je rekao, što su pojedini mediji, odlučili montirati Modrićeve izjave i prikazati da nije govorio istinu.

"Jako sam žalostan i razočaran velikim dijelom reakcija javnosti na jučerašnje svjedočenje Luke Modrića. Zastrašujuće je licemjerno i opasno da dječaka, koji je s 14 godina morao pobjeći sa svog kućnog praga na kojem su mu ubili vlastitog djeda, koji je bio u progonstvu s obitelji, tada sam ga ja upoznao, samo zato što je svjedočio istinu, neki kažu nije dovoljan domoljub i iz njega progovara moć novca. Može ih sve biti sram. U Lukinoj peti ima više poštovanja i poštovanja nego u svima onima koji pišu gadosti o Luki Modriću", rekao je Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić u sudnici

Pokretanje videa...

Modrić na suđenju u Osijeku 00:18

"Luka Modrić nije promijenio ni za jednu jedinu riječ svoj prvi iskaz. Čovjek je pojasnio što je rekao i nadopunio svoj iskaz na pitanja tužiteljstva. Pustimo čovjeka koji se herojski bori za ovu državu, koji je uzor mladima da živi svoj život, a ne da se hoće napraviti nekakvo zlo kad bude na odmoru u Hrvatskoj".

Komentirao je i današnju raspravu na kojoj je otkazao punomoć svojim odvjetnicima.

"Ono što se danas dogodilo, naravno da sam toliko tužan zbog toga jer u prvi plan stalno ispada nešto što ne bi trebalo, a to je da sam ja neki kontroverzan, ekscentričan čovjek, a ja sam samo čovjek od krvi i mesa koji je užasno ugrožen jer mu sustav pakira veliku robiju. Moja jedina snaga je istina, od prvog dana sam rekao svima: Vidjet ćete kad dođe do suđenja, saznat ćete pravu istinu, a to je da Zdravko Mamić nije napravio ništa negativno. Zdravko Mamić je u posljednjih 10 godina donio 300 milijuna eura neto u Dinamo. Žao mi je što danas svjedočenje Lovrena, koje bi ja potpisao da ga se uopće ne ispita, meni je dovoljno što je rekao u iskazu. Dečko je rekao: Da, imao sam potpisan aneks ugovora, da potpisao sam ga, da posudio sam novac Zoranu Mamiću i danas bi rekao: Da, Zoran Mamić mi je već vratio 3,1 milijun  od posuđenih  3,5. To bi čuli i suđenje bi bilo završeno".

Mamić tvrdi da su mu uskraćena osnovna ljudska prava, pravo na pravično i pošteno suđenje te da je cijeli proces 'jedna velika farsa'. Ponovno se obrušio na novinare koji, kako je rekao, manipuliraju javnost i neprestano ga gaze.

"Zašto je danas opet ispalo da su neke druge stvari otišle u drugom smjeru? Zato što su uskraćena moja elementarna, procesna prava. Jer su me trebali zaštititi moji odvjetnici. Ako tužiteljstvo uvodi svjedoka svojim pričama, konstrukcijama i sugestivnim pitanjima, a vidjeli smo dosad da odvjetnici okrivljenika pa i sam predsjednik vijeća uskače i kaže preformulirajte pitanje, što znači kad ona pita: Kad ste saznali da je otpisan aneks? Da li je to bilo mjesec dana ili godinu dana? A svjedok kaže: Ne, 10 dana. Što da se svjedok ne sjeća i nasjedne pa kaže: Možda je bilo. Onda bi vi ismijavali svjedoka, govorili da se ničeg ne sjeća, da govori neistinu. To je laž. Jučer ste bili u sudnici. Modrić je na 99 pitanja odgovorio. Zašto onda neke vaše kolege montiraju: Ne sjećam se ovoga, ne sjećam se onoga? Nemojte manipulirati javnost. Pa što sam to ja napravio vama novinarima, osim što uvijek imam vremena za vas, ne bojim se vaših pitanja, svi vas drugi ignoriraju. Vi svima drugima stajete u zaštitu, samo mene gazite, koji se nikad nije skrivao".

Na pitanje je li ovo sve danas dio njegove taktike, Mamić je poludio i rekao:

"Zašto bi to bio taktike? Ajde reci, kad se praviš tako pametan, daj mi reci jednu insinuaciju   po čemu ti misliš da bi to trebao biti dio taktike? Pročitaj, kad si tako lijep i pametan, iskaz od Lovrena. Što si ti danas očekivao od Lovrena? Ja bih dao svoj život da je Lovren svjedočio, ali neću dati da se od mene pravi magarca i da mi se uskraćuju osnovna ljudska prava, pravo na pošteno suđenje, gdje svatko radi svoj posao. Nisam ja ovdje da svima njima i vama medijima služim kao pokusni kunić. Meni se ovdje sudi, valjda ja imam najveća prava. Naravno na civiliziran način. Ali ako mi ne dozvoliš, onda se dešava što se dešava, ja nisam frajer bez jaja, ja sam frajer s itekakvim jajima. Tko ima potrebu da provjeri, može i to".

Kazao je kako već neko vrijeme odnosi između njega i odvjetnika nisu kakvi bi trebali biti, te da je današnjom raspravom ta napetost kulminirala.

"To je danas došlo naprasno od sebe, ali ako ste primijetili već par puta je bila ovakva zaoštrena situacija. Naravno da je u meni kiptilo. Ja poštujem odvjetnike, ali tu nema dvojbe da smo mi završili našu storiju. Tu se ne da više ništa popraviti, niti ja to želim. Desilo se kako se desilo, idemo u novu raspravu. Meni je žao, ali ja sam danas za sebe, ako ne za vas, mogao biti heroj. Ja jesam heroj, znam što je Lovren trebao svjedočiti. Znam što će svjedočiti jer sam vidio njegov iskaz. Kad vidite njegov iskaz shvatit ćete da je sve jedna farsa".

Mamić je rekao i da zasad ne zna tko će ga u nastavku procesa braniti.

"Da je po zakonu moguće, ja ne bih ni startao s odvjetnicima", zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...