Obavijesti

News

Komentari 79

Svađa u SDP-u: Bero, prodaj nešto, ne pregovaraj s Kikašem

Svađa u SDP-u: Bero, prodaj nešto, ne pregovaraj s Kikašem
1

Neki članovi SDP-a ljuti na Bernardića jer je dogovorio da Bandićevu prijatelju isplati 10 milijuna kuna duga za kampanju. Smatraju kako su mogli založiti neku od SDP-ovih nekretnina, dignuti kredit...

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zadovoljan je što se sa Slobodanom Ljubičićem uspio nagoditi o šestogodišnjoj obročnoj otplati deset milijuna kuna te tako spriječio ovrhu i blokadu računa, ali tim ishodom nisu zadovoljni svi SDP-ovci.

I prije nego što je Bernardić krenuo u petosatne pregovore s Ljubičićem, pojedini članovi predsjedništva stranke žestoko su se usprotivili nagodbi “s takvom ekipom”, s obzirom na Ljubičićevu upletenost u aferu Agram. Bilo je prijedloga da prodaju neku od SDP-ovih nekretnina za slučaj blokade te da ne idu u nagodbu nego u reviziju presude. Spominjali su i nekretninu na Lošinju. Članovi SDP-a smatraju kako su mogli založiti neku od SDP-ovih nekretnina, dignuti kredit te krenuti u bitku s Kikašem.

No Bernardić se odlučio za drugi put. Je li ovakav ishod namjeran ili je posljedica nesposobnosti, pokazat će vrijeme, kazalo nam je više SDP-ovaca.


- Netko mora snositi odgovornost za ovo. I blokada stranke bila je opcija jer i tad bismo imali oružje u borbi protiv Kikaša i te ekipe. Ovako smo priznali dug i vezali si ruke sljedećih šest godina - poručuju nezadovoljnici.
 A pitanje odgovornosti vrha stranke moglo bi se pokrenuti već na sjednici glavnog odbora zakazanoj za 17. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- Bernardić nije kriv za ovaj dug, ali način na koji je rukovodio procesom apsolutno je nedopustiv. Ovo nisu nikakvi kosturi iz ormara. Vijest o postojanju presude došla je sedam dana nakon što je papir ušao u SDP. Za njega su morali znati predsjednik, poslovni direktor i tajnik stranke - poručuju SDP-ovci, koji se pitaju zašto stranački vrh o presudi odmah nije obavijestio sva stranačka tijela i članove.


Da se na vrijeme znalo za postojanje pravomoćne presude, možda bi se moglo i drukčije reagirati, dobiti mišljenje članova stranke, navode naši izvori.


- Za SDP bi bilo bolje da nismo ušli u nagodbu, pa i pod cijenu blokade. Ovime je Bernardić pokazao da ne zna rukovoditi strankom ni odlučivati - kazao nam je jedan od izvora. 
Podsjetimo, pravomoćnom presudom Visokog trgovačkog suda odlučeno je da SDP mora platiti troškove Televiziji Sljeme zbog predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje