Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svakog dana Josipa u stan na treći kat nosi njegova djevojka

Treba 100.000 kn: Josip Zima (27) iz Bjelovara sakuplja novac za gusjeničar kojim bi mogao izaći iz stana i ići na posao. Bez gusjeničara ne može ni izaći iz zgrade

Željko Rukavina/24sata
Foto: Željko Rukavina/24sata
246 komentara

Prije sedam godina pao je s balkona i ostao prikovan za kolica. Ne želi ni o kome ovisiti i želi raditi i zarađivati. No bez gusjeničara ne može ni izaći iz zgrade.

- Doista ću se preporoditi. Tad ću sve moći sam i normalno živjeti - kazao je Josip Zima (27) iz Bjelovara nadajući se da bi tad uspio pronaći posao. 

Josipu su nakon nesreće roditelji ostali bez posla i žive od socijalne pomoći. Nema novca za kupnju gusjeničara na koji se stave invalidska kolica, i on savladava prepreke poput stuba. 

Iz rodnoga Grubišnog Polja s djevojkom Marijom preselio se u Bjelovar

Josip je vrhunski sportaš. U bacanju kugle u konkurenciji paraplegičara bio je treći na svijetu 2009. godine, iste godine prvi u Rijeci, a ima još niz odličnih rezultata s brojnih natjecanja. No bez gusjeničara ne može redovito ići ni na treninge.

- Već smo sakupili gotovo 10.000 kuna. Ako bi mi čitatelji 24sata pomogli da sakupim za gusjeničar i liječenje u toplicama, što stoji malo manje od 100.000 kuna, bio bih presretan - kazao je. 

Pomoći mu možete uplatom na IBAN HR8324020063102771775 u Erste banci. 

Račun glasi na njegovu liječnicu, jer se po zakonu novac ne smije uplaćivati izravno na njegov račun.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message