News

Komentari 36

Sve srednje škole od danas kreću na model online nastave

Sve srednje škole od danas kreću na model online nastave

Definitivno je ovo polugodište završilo s puno više nastave nego što je bilo prošle školske godine u ovo vrijeme kada pandemije nije bilo, smatra Fuchs

Zbog loše epidemiološke situacije, srednje škole u svim županijama i viši razredi osnovnih škola u četiri županije, od ponedjeljka će pratiti nastavu online. 

Do sad su na modelu C već bile Međimurska, Varaždinska, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska, a nakon brzog antigenskog testiranja provedenog u Zagrebu odlučilo se kako će i glavni grad zajedno s preostalim županijama prijeći na već spomenuti model. 

Što se tiče osnovnih škola, učenici od petog do osmog razreda nastavu online prate u Varaždinskoj županiji, a od i danas i učenici u Istarskoj, Međimurskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Duži školski praznici 

- Pored onih osnovnih, koje su već ranije zbog izrazito loše epidemiološke situacije prešle sa srednjim školama na online nastavu, sada su odlučile ostale županije slijediti taj primjer ne bi li to bila još jedna dodatna mjera, iako imamo županije gdje je i situacija dobra - rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs za N1 televiziju.

- Znate da smo odlučili da se školski praznici pomaknu do 18. kako bi se dobio što veći period škola koje su u mirovanju. Nakon 18. će se djeca vratiti u škole. Nadam se da će epidemiološka situacija govoriti tome u prilog kada do toga dođe - rekao je ministar i dodao da je ovo najbolje moguće rješenje i da su samo presložili jedan dio školske godine, a da broj nastavnih dana ostaje isti. 

Povratak u učionice

Da će se školarci vratiti u klupe 18. siječnja potvrdila je i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za RTL Danas.

 - U ovom trenutku od 24.000 tisuće razrednih odjela, u jednom razrednom odjelu sedam je učenika koji su pozitivni, pa par s 5 i nekoliko s 4. Radi se u većini slučajeva o samo jednom učeniku. Ne može se utvrditi da je do zaraze došlo u školi ili izvan škole - ističe Šimetin i dodaje:

 - Za sada nema govora o tome da drugo polugodište počne online. Zna se kada počinje. Moraju se pridržavati mjera, a ako izlaze neka to bude na otvorenom. Nastava 18. siječnja počinje u učionicama.

Najčitaniji članci