Obavijesti

News

Komentari 20

Sve tajne prve žene na čelu kuhinje zagrebačke Esplanade

Sve tajne prve žene na čelu kuhinje zagrebačke Esplanade
1

Ana Grgić (31) radi delicije za kojima su ludi i Shakira i Christiano Ronaldo. Klasičnih jela nema, ali stigne li u Zagreb Željko Kerum, Ana će napraviti iznimku

VIDEO

Na čelo kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Regent Esplanade konačno je, nakon 87 godina postojanja, zasjela žena. Riječ je o mladoj, veseloj i zgodnoj Ani Grgić (31), čijim delicijama nisu odolili ni svjetski celebritiji poput nogometaša Christiana Ronalda i kolumbijske pop pjevačice Shakire. Ipak, jedini za kojeg priprema jela koja nisu na meniju jest splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Kerum. 

Ana, koja je rodom iz Brčkog, stigla je u kuhinju hotela u Mihanovićevoj prije 13 godina. Nakon završene srednje škole, petog stupnja i majstorskog ispita, prvih je šest mjeseci volontirala. Od pomoćne kuharice preko funkcija vođe smjene i sušefa, ova vesela gastroumjetnica prije desetak dana postala je ‘chef de cuisine’.

- Nisam to ni najmanje očekivala. Baš sam se iznenadila. Izbor je bio između nas troje, a mislim da su presudili poznavanje računala i jezika - govori nam mlada kuharica, čija su originalna jela od ponedjeljka na meniju hotela. Inače, jelovnik se mijenja svaka tri mjeseca, a osmišlja ga chef sa svojim timom. 

Riječ je o specijalitetima poput kamenica, carppacia, brancina, bifteka, mesa španjolske crne Ibérico svinje ili pak najskuplje meso na svijetu - argentinska junetina. Klasičnih jela nema, ali stigne li u Zagreb iz Splita Željko Kerum, Ana će napraviti iznimku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On voli zagrebački i bečki odrezak pa mu ga pripremimo - kaže simpatična Ana dok nam priprema jedno od omiljenih jela svjetskih celebritija, koji su posjetili Zagreb i odsjeli u Regent Esplanadi. Oradu s blokom od rajčice i cvijetom od tikvice u tenpuri zvijezde obožavaju.

>>> U 24sataExpressu pročitajte što vole jesti Shakira i Ronaldo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.