Obavijesti

News

Komentari 183

Sve zbog dečka: Srednjoškolka je učenicu izrezala čašom

Sve zbog dečka: Srednjoškolka je učenicu izrezala čašom
3

Maturantica je u kafiću vidjela 17-godišnjakinju u društvu svog bivšeg dečka. Poludjela je, razbila čašu i nasrnula je na “suparnicu”. Porezala joj je ruku

VIDEO

Starija je djevojka vidjela mlađu u društvu svog bivšeg dečka i poludjela. Napala ju je razbijenom čašom i porezala, ispričao nam je svjedok sukoba dviju srednjoškolki u varaždinskom kafiću Mistake.

Glavne akterice novog vršnjačkog nasilja u Varaždinu u srijedu poslijepodne bile su osamnaestogodišnja maturantica Gospodarske škole Varaždin i godinu dana mlađa učenica varaždinske Strojarske i prometne škole. Preplašena djevojka od napadačice je pobjegla u zahod. Ruka joj je bila razrezana, a krv je curila po podu.

U strahu je čekala da joj pomogne netko od osoblja. Razbjesnjena maturantica svojoj je “suparnici” vikala da će je ubiti... U kafić je odmah došla i policija, koja je slučaj okarakterizirala kao remećenje javnog reda i mira. O sukobu su obaviješteni i ravnatelji škola koje napadačica i žrtva pohađaju.

- Upoznati smo sa situacijom. To je bilo izvan škole. Naša učenica je napadnuta i ozlijeđena je. Bila je u bolnici, a sad je kod kuće i dobro je. Dajemo joj maksimalnu podršku da se što prije oporavi - kazao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prisjetio se masovne tučnjave djevojaka na varaždinskom Starom gradu otprije mjesec dana. Pet djevojaka tad je dogovorilo tučnjavu. Potukle su se zbog dečka, a sa strane je stajalo pedesetak njihovih kolega koji su incident snimali mobitelima.

- U Pravilniku o pedagoškim mjerama ističe se da su svi oni koji su snimali i navijali te kasnije ustupali snimke za javnost zapravo najveći krivci jer su poticali nasilje - kazao je Žunar. Dodaje da treba voditi računa o tome da su to djeca i da imaju pravo na pogrešku. Ravnateljica Gospodarske škole Katica Kalogjera Novak kratko je kazala da će nasilnu učenicu sankcionirati “na način na koji policija zatraži”.

Da je brutalno nasilje među vršnjacima u porastu, upozoravaju i stručnjaci. Bullying ne pita za spol, jednako se širi i među djevojčicama i dječacima.

- Štedimo na djeci i malo ulažemo u njih. Nedostaju nam preventivni programi, a tu je i internet, koji je pružio još više mogućnosti za planiranje zlostavljanja i okrutnosti – kažu stručnjaci.

Djevojčice postaju nasilnije jer ih drukčije odgajaju, a potencijal da se pretvore u nasilnice imaju djevojčice koje dolaze iz obitelji u kojima nedostaje empatije.

– Mnogi krivci ili nisu kažnjeni ili se godinama ne kažnjavaju, a to nije dobra slika za mlade jer misle da agresijom mogu ostvariti željeni cilj. Djevojke i dečki su danas podjednako agresivni, samo se djevojke manje kontroliraju danas – objasnila je dječja psihologinja Marina Kereša.  

Nasilnica dobila prijavu  

Varaždinci su još zgroženi sukobom maloljetnica u zahodu jednog kafića. Policija je završila istraživanje 17-godišnjakinje iz Gospodarske škole u Varaždinu koja je u srijedu napala i ozlijedila djevojku (17) iz Prometne i strojarske škole.

Nisu se štedjele - udarale su se iz sve snage i psovale su  

Varaždinske srednjoškolke prošli su okršaj dogovorile na Facebooku. Sukobu je prethodila svađa zbog dečka. Djevojke su se više od pola sata čupale za kosu, davile, udarale rukama i nogama...     

Čim je obračun završio snimak je završio na Facebooku

Varaždince je najviše šokiralo što su vršnjaci sukobljenih djevojaka odobravali njihove postupke. Umjesto da ih razdvoje, oni su navijali i snimali tučnjavu mobitelima te snimke kasnije stavili na Facebook.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a