Obavijesti

News

Komentari 316

Svećenik imao dvije ljubavnice? Seks skandal u katoličkoj crkvi

Svećenik je mjesecima, kaže izvor, osumnjičenima plaćao za šutnju, ponekad i u skupocjenim stvarima. Za isplatu je koristio i župni novac, a kada više nije mogao plaćati, sve je odlučio prijaviti policiji

VIDEO

Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini potresa nezapamćen skandal, koji je na vidjelo izašao nakon uhićenja tri muškarca zbog sumnje da su pornografskim snimkama ucjenjivali katoličkog svećenika iz Modriče. Od njega su u više navrata uzeli ukupno 250.000 KM (približno milijun kuna), a sve da ne objave njegove snimke seksa sa ženama, javlja Grudeonline.

Za ucjenu su osumnjičena dva muškarca iz Doboja i jedan iz Modriče.

- Njima se na teret stavlja kazneno djelo ucjene, odnosno da su od katoličkog svećenika I.K. naplatili 250.000 KM da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimke s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni - kazao je izvor blizak istrazi.

Svećenik je mjesecima, kaže izvor, osumnjičenima plaćao za šutnju, ponekad i u skupocjenim stvarima. Za isplatu je koristio i župni novac, a kada više nije mogao plaćati, sve je odlučio prijaviti policiji.

Dvojicu su muškaraca policajci uhvatili kada su im smjestili klopku u kojoj su od svećenika na dogovorenoj lokaciji uzeli označenih 15.000 KM u sitnim novčanicama. U nastavku istrage policija je uhitila i trećeg muškarca.

- U akciji ‘Steroid’ 16. kolovoza ove godine dvije osobe su lišene slobode zbog sumnje da su počinile kazneno djelo ucjene. Po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te vozila koja osumnjičeni koriste, pri čemu su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku - naveli su u PU Doboj.

Svećenik I.K. koji je bio žrtva ucjene u telefonskom razgovoru nije želio komentirati ovaj slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat. ”Ne bih volio da to ide u javnost”, rekao je I. K. za Novosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca