Obavijesti

News

Komentari 213

'Svećenik nije kriv za smrt dječaka, majka ga nije pazila'

'Svećenik nije kriv za smrt dječaka, majka ga nije pazila'
1

Svećeniku iz Generalskog Stola sude jer je navodno propustio adekvatno zaštiti otvor šahta, zbog čega je tamo prije dvije godine smrtno stradao jednoipolgodišnji dječačić...

VIDEO

- Sporni šaht bio je odvojen ogradom od ostatka dvorišta, djeca mu nisu imala pristup, a i sam svećenik je tražio da se djeca drže pod nadzorom" istovjetno je iskazalo petero svjedoka obrane u ponedjeljak u nastavku suđenja svećeniku Željku Kutenu kojeg se tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Podsjetimo, svećeniku se na Županijskom sudu u Karlovcu sudi da je propustio osigurati šaht u okućnici župnog dvora u Gorincima kod Generalskog Stola u kojem se prije dvije godine utopio jednoipolgodišnji dječak Lovro. 

Svećenik Kuten je njegovoj majci, Mihaeli B. u župi pružio utočište u koje je stigla sa svojim starijim sinom. Tamo je upoznala sadašnjeg supruga gdje su dobili i zajedničkog dječaka Lovru koji se prije dvije godine utopio u šahtu. Podsjetimo tragedija se dogodila 1. veljače 2016. godine. Mihaela je inače u župi pomagala u brizi staraca koji su tamo bili u udomiteljstvu, a kobnog dana je sa sinovima u dobi od 6 i 1,5 godinom u dvorištu župe vješala rublje nakon čega se vratila u dvor poslužiti ručak. 

Dječaci su se neopaženo vratili u dvorište i tada je mlađi upao u metar dubok šaht ispunjen vodom i vapnom. Stariji dječak ga je izvlačio i dozivao majku, no nažalost unatoč i brze reakcije svećenika Kutena koji je tada naišao i odvezao mališana u obližnji Dom zdravlja, mališanu nije mu bilo spasa i preminuo je od posljedica utapanja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dijete upalo u šaht i utopilo se: Za tragediju krive svećenika...
Dijete upalo u šaht i  utopilo se: Za tragediju krive svećenika...

U ponedjeljak je svjedočila i svećenikova sestra Blaženka Pisačić koja je često dolazila u župni dvor jer se svećenik tamo brinuo i o njihovoj bolesnoj majci. Ona je iskazala kao i ostali svjedoci, da se sporni šaht nalazio u ograđenom prostoru, te da dijete nije moglo samo otvoriti vrata koja su vodila do njega. Napomenula je i da je majka mališane često ostavljala bez nadzora i nije pazila na njih.  

"Dječaci su se nakratko iskrali, a onda sam začula krik Luke..."
"Dječaci su se nakratko iskrali, a onda sam začula krik Luke..."

- Ona je vrata ograde otvorila i nije pazila na djecu. Moj brat ne može biti kriv. Ona ih je česti ostavljale same, jednom se stariji dječak zavukao pod automobil, jednom je ležao na sred ceste na zavoju, a majka je za to vrijeme igrala igrice na računalu. Mlađi je jednom zaspao na podu hodnika, a majke ni tada nije bilo niti blizu. - iskazala je Blaženka.

gorinci

Sutkinja Janković je naglasila da se postupak ne vodi protiv majke dječaka, te da sud zanima da li je okrivljeni župnik učinio sve da osigura šaht u kojem se utopio mališan. Nakon saslušanja svjedoka Državna odvjetnica Ljubica Fiškuš Šumonja je predložila da se ispita i starijeg brata koji sada ima osam godina, što je Sudsko vijeće odbilo jer je prijedlog nevažan za odlučivanje u ovom postupku.

Suđenje se nastavlja u ožujku. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...