Obavijesti

News

Komentari 61

Svećenika oslobodili optužbi za bludničenje nad maloljetnicama

Svećenika oslobodili optužbi za bludničenje nad maloljetnicama
3

Optužba za bludničenje nad jednom maloljetnicom je odbijena zbog zastare dok je oslobođen optužbe da bi počinio i dva kaznena djela bludničenja nad još dvije maloljetnice

VIDEO

Okrivljeni svećenik Alojzije Baf (82) iz Vižinade je presudom Općinskog suda u Puli od 14. prosinca 2015. pravomoćno oslobođen optužbi za kaznena djela bludnih radnji spram tri maloljetnice. Optužba protiv svećenika za bludničenje nad jednom maloljetnicom je odbijena zbog zastare dok je oslobođen optužbe da bi počinio i dva kaznena djela bludnih radnji na štetu još dvije maloljetnice. 

- U obrazloženju presude se navodi da je u odnosu na točku 1. izreke nastupila zastara kaznenog progona, dok se u odnosu na točku 2. izreke navodi kako nije dokazano da bi okrivljenik počinio kaznena djela koja su mu stavljena na teret optužnicom. Naime, maloljetne oštećenice na raspravi pred sudom nisu potvrdile činjenične navode iz optužnice, točnije iste su negirale da ih je okrivljenik kontaktirao na način kao što je to opisano u optužnici – kaže sutkinja pulskog Općinskog suda Petra Primc.

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 11. srpnja 2014. godine optužilo svećenika Alojzija Bafa tereteći ga da je kaznena djela bludnih radnji u odnosu na jednu 15-godišnju maloljetnicu počinio u 2010/2011. godini, u odnosu na 14-godišnjakinju u srpnju 2012. godine te na još jednu maloljetnicu u vremenu prije nego li je postala punoljetna 2006. godine.  

Protiv presude žalbu je podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Puli zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede Kaznenog zakona. Po žalbi je sredinom svibnja ove godine odlučivao Županijski sud u Velikoj Gorici koji je žalbu državnog odvjetnika odbio kao neosnovanu i time potvrdio oslobađajuću prvostupanjsku presudu protiv Alojzija Bafa. 

Zanimljivo je da su nakon objavljenih potresnih ispovijedi djevojčica, ispričanih našim novinarima uz audio-zapise s dozvolom prisutnih roditelja, koje su bile na nastranim ispovijedima u Vižinadi i kada je policija počela istraživati slučaj do obitelji žrtava počeli su dolaziti informacije o osudi male sredine. Pohodili su ih, kako doznajemo, pojedini emisari kako bi promijenili svoje iskaze.

To se u konačnici vjerojatno i dogodilo pa su tako od strane majke i jedne maloljetnice u sudskom spisu zabilježena dva različita iskaza, onaj prvi kod suca istrage i onaj drugi i drugačiji na raspravi kao i izjava ovjerena kod javnog bilježnika da sve ono što je rečeno kod suca istrage nije istina.  

Do imena ostalih žrtava čija imena su se spominjala nije se niti pokušalo doći.

Vjeroučiteljica Marija Bušić, nekadašnja zaposlenica škole u Vižinadi je o seksualnim nesputanostima vremešnog župnika Bafa u više navrata, kako nam je potvrdila još u rujnu 2013. nakon izbijanja afere, izvješćivala voditelja vjeroučitelja Biskupije dok su joj kolegice vjeroučiteljice sugerirale da je bolje da se o svećenikovim grijesima šuti. 

Župljani Vižinade od biskupije tražili novog župnika 

Župljani Vižinade svojedobno su poslali i pismo biskupiji u kojima traže smjenu župnika Alojzija Bafa. Pismo donosimo u cijelosti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...