Obavijesti

News

Komentari 85

Svi bi htjeli pomoći Jastrebu: 'Lijepo je znati da nismo sami'

Svi bi htjeli pomoći Jastrebu: 'Lijepo je znati da nismo sami'
5

Osim građana i suboraca, heroju pomoć nude i poliklinike i bolnice. Jastrebova supruga kaže kako im mnogo ljudi šalje pisma podrške te ih mole da ne posustaju

VIDEO

Lijepo je znati da u ovo užasno vrijeme nismo sami. Zovu nas „mali ljudi“ i hrabre, šalju pisma podrške, donacije, mole nas da ne posustanemo i često zajedno plačemo. Pomoć nude domovi za stare i nemoćne osobe i poliklinike, a sa zagrebačkom bolnicom Merkur smo već dogovorili preglede i liječenje, kaže supruga Tereza.

Telefon u kući teško bolesne legende Domovinskog rata Mile Dedakovića Jastreba neprestano zvoni. Žena iz Rijeke poslala mu je hidrauličnu dizalicu za lakše kretanje po kući, obitelj iz Bjelovara darovala mu je 50 kilograma teletine koju jedinu smije jesti. Poliklinike i bolnice nude mu preglede i liječenje.

Mile već nekoliko noći spava u električnom krevetu, a stići će mu i električna kolica. Među mnogim donatorima su i suborci Pejo Lovrinčević i donedavni fizioterapeut rukometne reprezentacije Ante Arić.

- Miletovo zdravstveno stanje je vrlo teško zbog više od 20 dijagnosticiranih bolesti koje se poklapaju i isprepliću te teškog psihičkog stanja izazvanog proživljenim traumama. Zato mu je nužna specijalna njega i prehrana kako bi se što prije i što više oporavio. Naš Deda nikada više neće biti sam. Pokušat ćemo ga liječničkim terapijama što prije vratiti na noge - obećao je Ante Arić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obitelj Dedaković je do sada na lijekove trošila više od 5000 kuna mjesečno, jer država uskraćuje Mili pravo na količinu lijekova koju su mu liječnici prepisali. Tereza kaže da je zbog fantastične reakcije javnosti obitelj do daljnjeg riješila problem nabave lijekova i drugih potrepština, no da to nipošto ne znači kraj priče.

- Ni mi ni građani široke duše ne smijemo stati sa prikupljanjem donacija, jer je u Hrvatskoj previše majki i supruga koje o svojim muževima braniteljima moraju skrbiti kao ja a nemaju mogućnost u medijima progovoriti o svojim mukama. Još jednom hvala svima koji misle na nas i koji su nam na bilo koji način pomogli, a sve koji to i dalje žele činiti molim da mi se jave da budemo koordinirani u prikupljanju i ne gomilamo nepotrebne količine lijekova i drugih potrepština. Mogu se u osvrnuti oko sebe i pomoći „malim ljudima“ koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske a sada su u problemima iz kojih se ne mogu sami izvući. To će biti kao da su pomogli Mili Dedakoviću Jastrebu – zaključila je Tereza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje