Obavijesti

News

Komentari 215

Svi nude rješenja: Bila su im puna usta franka, gdje su sad?

HDZ se plaši da Milanović na leđima ‘frankista’ želi pobijediti i Kolinda i Josipović između dva kruga izbora žustro su raspravljali o problemu franka. Ovih dana - ništa

VIDEO

Prije drugog kruga predsjedničkih izbora u žaru borbe za svaki glas, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović pohrlili su pridobiti golemu masu od 60.000 obitelji zaduženih u francima. Svaki je nabrojio nekolicinu rješenja, uvjeravajući Udrugu Franak u to koliko silno žele iskazati svoju podršku dužnicima. Nakon divljanja ove valute i skoka na 7,7 kuna, koliko iznosi danas, predsjednik Josipović i izabrana predsjednica - bez riječi. 

Premda u odlasku i lišen stvarne političke moći, Josipović je prijedlogom nekih rješenja mogao u javnosti napokon razbiti famu o sebi kao čovjeku koji nema jasan stav i tako uložiti u političku budućnost ili biti moralna vertikala u kritičnom trenutku. A Grabar Kitarović koja još nema prepoznatljiv profil mogla je već sada postati odvjetnik malog čovjeka i dokazati da je ozbiljno mislila što je tvrdila u kampanji. Ipak, ona se kratko i vrlo načelno oglasila nakon prozivki Franka.

- Ovo je trenutak u kojemu moramo zaboraviti na političke i svjetonazorske razlike, a banke moraju pokazati socijalnu osjetljivost i odreći se dijela profita - rekla je. I to je bilo sve.

 Istodobno sve stranke nudile su kojekakva rješenja, pa čak i oni koji problem kredita u ”švicarcima” nisu riješili dok su bili na vlasti. Veći dio oporbe strahuje od opcije prema kojoj je Zoran Milanović namjerno zamrznuo problem franka na godinu dana. Računica je jasna: ako u kampanju uđe s kapitalom privremenog rješenja problema 60.000 dužnika - plus sudužnici, jamci i obitelj - riječ je o vojsci od nekoliko stotina tisuća birača. HDZ se, naime, boji opcije prema kojoj bi Milanović pred početak izbora ponudio rješenje konverzije kredita u kunske ili eurske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi se sjećaju kako je Ivo Sanader svoje druge izbore dobio na vještoj manipulaciji s porezom na kapitalnu dobit. Dok je Zoki najavljivao oporezivanje nekoliko stotina tisuća birača koji su tek kupili svoje prve dionice HT-a i Ine, Sanader je grmio protiv tog poreza - i pobijedio.

Ako ste ratu platili po većem tečaju, nema povrata novca

Odluka o fiksiranju tečaja na 6,39 vrijedi od danas, a ako je netko platio kredit prije nje, znači po većem tečaju, nažalost, banke neće vraćati novac. Sutra će prozvani profesori EFZG-a, Ivan Lovrinović i Drago Jakovčević izaći s analizom o tome jesu li se banke zaduživale u francima za kredite građanima. Dekan Lajoš Žager kaže da ne stoji iza njihovih stavova, da govore u svoje ime.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag