Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Svi smo očekivali jak udarac': Ribarski brod zabio se u trajekt

Sudar se dogodio oko 300 metara od pristaništa, a na snimci se vidi kako se desetak putnika, koji su se zatekli na pramcu, kad su shvatili da će ribarica udariti u trajekt odjednom počeli sklanjati na drugi kraj broda

Foto: čitatelj 24sata
10 komentara

Vidjela sam da su se svi uzbunili na trajektu jer nas ribarski brod nije primijetio. Tad se na trajektu nekoliko puta oglasila sirena, no i dalje nas brod koji nam se približavao nije vidio. Svi su iščekivali udar i paničarili su, pogotovo ljudi koji su bili dolje između automobila, a onda je ribarica udarila u pramac, rekla nam je čitateljica koja je u nedjelju u 18 sati bila na Jadrolinijinu trajektu koji je plovio od Tkona na Pašmanu prema Biogradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako su svi očekivali jak udarac, to ipak nije bilo toliko dramatično, rekla nam je čitateljica koja je pomorsku nesreću snimila i dodala da su se uplašeni putnici ubrzo smirili te da je posada također reagirala smireno. Sretna je, kaže, što nitko nije ozlijeđen.

Sudar se dogodio oko 300 metara od pristaništa, a na snimci se vidi kako se desetak putnika, koji su se zatekli na pramcu, kad su shvatili da će ribarica udariti u trajekt odjednom počeli sklanjati na drugi kraj broda.

Na snimci se vidi i kako je netom prije udara član posade ribarice istrčao iz svoje kabine i počeo panično mahati rukama, no udar je bio neizbježan. Nakon što je isti član posade shvatio da su samo lagano udarili u trajekt, putniku na trajektu pokazao je palac gore. Tad su još dva člana posade ribarice izašla i počeli se dovikivati s putnicima s trajekta.

U Jadroliniji tvrde da je šteta na brodu neznatna i da nije došlo do onečišćenja mora.

- Do sudara je došlo kad je naš brod bio u fazi uplova te je ribarski brod ‘Elizabeta Jedan’ iz nepoznatih razloga krenuo prema pramcu broda ‘Prizna’. Sudar nije bio jak i nema ozlijeđenih, a materijalna šteta je neznatna. Nije došlo do oštećenja trupa, pa stoga ni do opasnosti od onečišćenja mora - priopćili su nam iz Jadrolinije Rijeka.

Možda vas zanima i ovo:
Message