Obavijesti

News

Komentari 7

Švicarski glasači podržali su 'oštriji' zakon o prisluškivanju

To nije sveopće prisluškivanje. Radi se o tome da se obavještajnim službama prepusti da rade svoj posao, rekao je zastupnik  i potpredsjednik Kršćansko-demokratske stranke Yannick Buttet

VIDEO

Švicarski glasači podržali su novi zakon o prisluškivanju, što je pobjeda vlade koja tvrdi da u svijetu sve većeg nasilja tajne službe moraju imati šire ovlasti. 

Predloženi zakon na referendumu podržalo je 65,5 posto glasača, pokazuju konačni rezultati.

Švicarska policija i obavještajne službe imale su ograničene ovlasti u usporedbi s drugim razvijenim zemljama: prisluškivanje telefonskih razgovora i nadzor elektroničke pošte bili su prije zabranjeni bez obzira na okolnosti.

No novi zakon to će promijeniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada ustraje na tome da nije bila svrha postavljanje sustava koji će prikupljati ogromnu količinu podataka, slično onome što je razvila američka Nacionalna sigurnosna agencija koja je na sebe privukla pažnju javnosti djelomice i zbog otkrića bivšeg zaposlenika Edwarda Snowdena.  

"To nije sveopće prisluškivanje", rekao je zastupnik  i potpredsjednik Kršćansko-demokratske stranke  Yannick Buttet za televizijsku mrežu  RTS kad su objavljeni rezultati.

"Radi se o tome da se obavještajnim službama prepusti da rade svoj posao", dodao je.

Švicarski ministar obrane Guy Parmelin  rekao je da s novim mjerama Švicarska više "nije u podrumu međunarodnih standarda, već na gornjem katu".

Parmelin ustraje da švicarski sustav nije usporediv sa sustavom "SAD-a ili drugih velikih sila koje se bore da nađu pravu ravnotežu između privatnosti i sigurnosti.

Prisluškivanje telefonskih razgovora i nadzor elektroničke provodit će se samo odobrenjem saveznog suda, ministarstva obrane i vlade, prema tom zakonu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag