Obavijesti

News

Komentari 41

Misterij bombaških napada u Rijeci: Jedno im je zajedničko

Misterij bombaških napada u Rijeci: Jedno im je zajedničko

Počelo je s podmetnutom eksplozijom 21. svibnja ispred trgovine 'Plodina' u riječkoj četvrti Vežica, nastavilo se sinoć detonacijom eksplozivne naprave ispred 'Plodina' opet u Rijeci, u Tower Centru...

VIDEO

Podmetnuta eksplozivna naprava detonirana je sinoć, oko pola sata iza ponoći u noći sa subote na nedjelju, ispred dućana Plodine u riječkom Tower centru i pričinila je znatnu materijalnu štetu. Ozlijeđenih nije bilo. Drugu eksploziju su, pak, osujetili policajci uhvativši dvojicu počinitelja taman kad su postavili eksplozivnu napravu pred trgovačkim centrom Plodine u Kostreni.

Pokretanje videa...

Rijeka: Plodine kod trgovačkog centra Vežica gdje je 21. svibnja aktivirana eksplozivna naprava 00:54

Osumnjičeni dvojac, hrvatskog i njemačkog državljanina, policija sumnjiči i za eksploziju prošle nedjelje, 21. svibnja u riječkoj četvrti Vežica, također u noćnim satima. Pogađate, opet je meta bio dućan Plodina. Uhićena dvojica sa sobom su imala još jednu eksplozivnu napravu i jesu li je namjeravali postaviti na još jednoj lokaciji, pokazat će istraga.

Rijeka: Eksplozija kod Tower centra, u tijeku je očevid i krim istraga

Zbog svega toga, kako piše Jutarnji list, policija sumnja da se radi o određenom pritisku na trgovački lanac u vlasništvu samozatajnog tajkuna Mile Ćurkovića. Tako su i uhitili spomenutu dvojicu. Prema pisanju 24sata Expressa, Ćurkovićeva tvrtka je deseta najvrjednija uopće na Balkanu s procijenjenom vrijednošću od 1,3 milijarde eura. 

Mile Ćurković je inače nekadašnji školski učitelj informatike iz Benkovca. Potom se krajem osamdesetih zaposlio u tad zadarskim Plodinama kao informatičar, da bi 1991. postao šef njihove riječke podružnice. No kad je počeo rat gomilali su se gubici, a Ćurković je za 30.000 njemačkih maraka mjesečno uzeo u zakup riječko skladište i tu otvorio prvi diskont. Kad su originalne Plodine otišle u stečaj, kupio je taj prostor. 

Rijeka: Plodine kod trgovačkog centra Vežica gdje je 21. svibnja aktivirana eksplozivna naprava

Tridesetak godina kasnije procjenjuje se da njegova kompanija Plodine vrijedi 1,3 milijarde eura. Vozača Ćurković uopće nema. Vozi Mercedes S klase vrijedan 150 tisuća eura s kojim godišnje prijeđe 100 tisuća kilometara. Pije gotovo isključivo vodu i obožava ribolov.

Zagreb: Mile ?urkovi?, vlasnik trgova?kog lanca Plodine

Apolitičan je. U javnosti vrlo rijetko nastupa, oglasio se kad je Konzum bio u problemima da potvrdi kako je zainteresiran za preuzimanje bivšeg Todorićevog lanca maloprodaje, ali nije se dogodilo. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju da su slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očito povezani te imaju međunarodnu dimenziju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom
VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija