Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suđenje Pevecima: 'Postojala je hijerarhijska odgovornost'

Na Županijskom sudu u Bjelovaru nastavljeno je suđenje Višnji i Zdravku Pevec saslušanjem posljednja dva svjedoka vezana uz poslovanje Pevec Transporti

Damir Špehar/Pixsell
Foto: Damir Špehar/Pixsell
29 komentara

U ponedjeljak je na Županijskom sudu u Bjelovaru nastavljeno suđenje Višnji i Zdravku Pevec saslušanjem posljednja dva svjedoka vezana uz poslovanje Pevec Transporti. Saslušani svjedoci, Vesna Vrbanić i Mladen Vencel, bivši su zaposlenici tvrtke Pevec Transporti. 

Dvoje bivših djelatnika te tvrtke u svojim iskazima nisu teretili bračni par Pevec. Naprotiv, potvrdili su, kao i raniji svjedoci, da je postojala hijerarhijska odgovornost u Grupi Pevec. 

Njih dvoje su govorili o nastanku i razvoju te tvrtke u čijoj je Upravi uz vlasnika Zdravka Peveca, bio i direktor Zlatko Romek, a kojemu su se kasnije pridružili i njih dvoje došavši iz Čazmatransa kao i Romek. Od početnih 25 kamiona ubrzo su Transporti brojali više od 500 vozila i stoga je, kao i u ostalim prijevozničkim tvrtkama, otvoren račun u Austriji jer se dnevno u inozemstvu nalazilo po 150 vozila. S tog su se računa plaćali goriva, maziva i ostali troškovi vezani uz poslovanje Transporta. O tome tko je otvorio račun u Austriji i tko je njime raspolagao svjedoci nisu dali jasne odgovore. Rekli su da su to najverojatnije osobe iz računovodstva. 

- Razbijena je iluzija da su Višnja i Zdravko Pevec vodili poslovanje Transporta, a posebice njihovo računovodstvo, jer su za to postojale nadležne službe – kazao je odvjetnik, Veljko Miljević. Ujedno najavljujući da će se obrana u svojim završnim riječima, koje će iznijeti na ročištu 19. siječnja, temeljiti na činjenici da su u Grupi Pevec postojale nadležne službe koje su odgovorne za poslovanje. Dodajući kako je to prvi slučaj da je tvrtka koja je otišla u stečaj, poput Grupe Pevec, za tako kratko vrijeme postala uspješna na tržištu. Stoga bi maratonski postupak koji je počeo prije više od četiri godine, a u kojemu su bivši vlasnici Grupe Pevec u istražnom zatvoru proveli 6,5 mjeseci, trebao biti okončan idućeg mjeseca nepravomoćnom presudom.  


Možda vas zanima i ovo:
Message