Obavijesti

News

Komentari 0

"Svjedok Šipušić svojim je iskazom lupio šamar policiji"

"Svjedok Šipušić svojim je iskazom lupio šamar policiji"
1

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića tužitelj je iznio završnu riječ. Rekao je da su optuženi krivi i da za to imaju zakonito prikupljene dokaze

VIDEO

 Optuženi su počinili kazneno djelo protiv slobode novinarske riječi i demokracije te se svrha kažnjavanja može postići samo najtežim kaznama - zaključio je u svojoj završnoj riječi na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja Uskoka. Smatra kako su članovi zločinačke organizacije, koju je organizirao Sreten Jocić, a od kojih su neki još na slobodi, odlučio likvidirati Ivu Pukanića kako ne bi dalje pisao o duhanskoj mafiji.

- Krajnji financijski naručitelj ovog kaznenog djela ostali su nepoznati. Motiv jednih za ubojstvom je da im Pukanić više ne kvari posao, a motiv drugih je novac - smatra Šašić. U završnoj riječi detaljno je analizirao završne riječi optuženih Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića, Slobodana Đurovića te krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića. Četvrtooptuženom Željku Milovanoviću sude u Beogradu zajedno sa Sretenom Jocićem i Milenkom Kuzmanovićem.

- Tomislav Marjanović, krunski svjedok, 4. travnja 2009. ušetao je u policijsku postaju u S. Brodu gdje su ga tražili zbog krađe mobitela. Upitao ih je: Jel' to zbog ubojstva Ive Pukanića? Naknadnom provjerom utvrdili smo da je bio član zločinačke organizacije i zato ej mogao dobiti ststus krunskog svjedoka u ovom postupku - rekao je Šašić.

- Svjedok Nenad Šipušić svojim je iskazom dao šamar cijeloj policiji jer da je on saznanja od Mafalanija prenio dalje možda do ovog nedjelja ne bi ni došlo. No moram napomenuti da je policija u ovom predmetu obavila velik posao i to na dobar način - rekao je Šašić. On je detaljno analizirao iskaze obrane svih optuženih te iskaze svjedoka. Obranu šestooptuženog Slobodana Đurovića smatra neistinitom.

- Teza da bogat čovjek nema motiv za počinjenje kaznenog djela je apsurdna i demantira ju svakodnevni život - smatra Šašić. U utorak je.optuženi Robert Matanić dopunjavao obranu te rekao kako zna dosta o borilačkim vještinama i oružju no to, kazao je, ne znači da je 'manijak, ubojica i luđak kako to ispada prema optužnici i nekim svjedocima'. U ponedjeljak je svjedočio policajac Nenad Šipušić koji je šokirao izjavom da mu je Amir Mafalani rekao da se sprema nešto veliko u Zagrebu, no on to nikome nije prijavio. Na zagrebačkom Županijskom sudu u četvrtak će sa svojim završnim riječima započeti branitelji i optuženici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa