Obavijesti

Promo sadržaj

Svjetski poznati plesači na festivalu urbanog plesa

Svjetski poznati plesači na festivalu urbanog plesa
3

Ovog vikenda Zagrepčani mogu očekivati podrhtavanje tla! Preko 1000 plesača urbanih plesnih stilova će 7. i 8.4.2018. okupirati klub Super Super i sportsku dvoranu Kutija šibica

Ovog vikenda Zagrepčani mogu očekivati podrhtavanje tla! Preko 1000 plesača urbanih plesnih stilova će 7. i 8.4.2018. okupirati klub Super Super i sportsku dvoranu Kutija šibica, gdje se održava najveći urbani plesni festival u regiji, Kings of Style, u organizaciji plesne skupine Atomic Dance Factory. Sudionici će pokazati svoje vještine u street dance koreografijama i na tematskim battleovima Who Got the Ju!ce.

Kako bi natjecanje učinili zanimljivijim plesačima i posjetiteljima, organizatori u Hrvatsku dovode britanske plesne zvijezde Shaadowa Sefirotha, Theo Godsona i Yami Rowdy Lofvenberg, koji će biti suci na natjecanju i ocjenjivati spretnost plesača. Uz njih, Anto Petričević (HRV) i Tajda Kožamelj (SLO) će predstavljati regionalni dio sudačkog tima.

Kada se na jednom mjestu okupe najbolje plesne skupine iz regije i svjetski poznati plesači koji će budnim stručnim okom pratiti njihove plesne pothvate, očekujemo da će svaki plesač dati najbolje od sebe da predstavi svoj klub i državu iz koje dolazi, u konkurenciji najboljih iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Očekuje nas prava plesno-zabavna eksplozija!

Kakva su očekivanja od natjecanja i plesača pitali smo jednog od sudaca natjecanja, francusko-američkog  plesača i koreografa Shaadowa Sefirotha, koji na natjecanje dolazi iz Londona.

Da li si do sada već imao prilike posjetiti Hrvatsku? Kakva su tvoja očekivanja od natjecanja?

„Imao sam prilike biti u Hrvatskoj već u četiri navrata, većinom na plesnim kampovima, tako da moram priznati da nisam upoznat sa hrvatskom plesnom scenom. Od natjecatelja očekujem, prije svega, inovativnost. Sudio sam puno ovakvih natjecanja i želim vidjeti kako plesači plesom riskiraju i izlaze izvan svojih plesnih okvira. Kada ocjenjujem nastup plesača, za oko mi najviše zapne kreativnost, muzikalnost, nastup i kvaliteta kretanja.“

Što je tebe potaknulo da se počneš baviti plesom? Što misliš, na koji način ples oblikuje tvoju osobnost? U čemu pronalaziš inspiraciju?

„Prijatelj je potaknuo moje zanimanje za ples, međutim, sa 17 – 18 godina sam shvatio sam da je glazba ta koja me motivira i od tada više nije bilo povratka. Ples predstavlja moj oblik meditacije i dopušta mi povezivanje i emotivno i duhovno uzdizanje. To je katalizator koji mi pomaže pokazati različite sfere moje osobnosti i mašte. Moja plesna muza je moja okolina. Izrazito sam inspiriran stvarima od kojih se sastoji svakodnevnica, stvarima koje volim poput znanosti, pokreta, borilačkih vještina, glazbe mojih prijatelja, obitelji, japanske animacije, životinja, slikanja i još mnogo toga.“

Prije nego što si se proslavio svojim videima na YouTube-u i Vine-u, nisi prošao „formalni“ tip plesnog obrazovanja (u plesnim studijima i dr.) Koliko je, po tebi, on bitan, a koliko je bitno vlastito istraživanje?

„Uh, dobro pitanje. Svaki plesač ima različite želje i vizije u kojem smjeru se želi razvijati. Dobra baza mora biti postavljena, međutim, individualno istraživanje ima jako veliku važnost ako želite ostaviti vlastiti trag.“

Kako se osjećaš kada znaš da su neki od ovih plesača koji će se natjecati na festivalu Kings of Style učili plesne korake i nalazili inspiraciju preko tvojih videa?

„Znati da sam milijune ljudi diljem svijeta dirnuo svojim plesom daje mi osjećaj poniznosti, ali osjećaj da su neki od plesača koji se natječu na ovom natjecanju učili između ostaloga, učili plesati gledajući i mene – to je potpuno nevjerojatno i ludo. Zahvalan sam na tome da sam utjecao na ovu generaciju i trudit ću se činiti to i dalje.“

Kings of Style povezuje sve prisutne u širenju znanja, razmjeni iskustava, zabavi i dobroj energiji, koje na festivalu neće nedostajati. Stoga vas pozivamo da i vi budete njenim dijelom! 

RASPORED FESTIVALA 
07.04.2018. Who Got the Ju!ce, 17 - 22 h, Klub Super Super + afterparty
08.04.2018. Kings of Style, 18 - 22.30 h, Sportska dvorana Trešnjevka (Kutija šibica)

Sve info pratite na www.atomicdancefactory.hr i https://www.facebook.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.