Obavijesti

News

Komentari 16

Svratio je i u Umag: Vozi on bicikl iz Brazila pa sve do Kine

Svratio je i u Umag: Vozi on bicikl iz Brazila pa sve do Kine
1

Pustolov Marcvs Kosta (27) iz grada Salvadora zaputio se u svijet na dva kotača. U predbožićno vrijeme je stigao u Umag. Tu se zaustavio kako bi predahnuo

VIDEO

Nakon prevaljenih 16.000 kilometara i dva mjeseca putovanja Europom odlučio sam se zaustaviti u Umagu. Vaša je zemlja za mene otkriće - priča nam Brazilac Marcvs Kosta (27).

Svrativši u Gradsku knjižnicu imao je, kaže, neočekivano lijepu dobrodošlicu njenih djelatnika koji su mu pomogli u rješavanju smještaja dok je ovdje. Tamo smo ga i zatekli dok se pripremao za „pogled“ u svijet posredstvom računala? Ostao je  do prvih dana Nove godine.

'Svi su jako susretljivi'

- Iz Umaga krećem prema jugu preko Bosne, u Dubrovnik i Grčku, potom na istok do daleke Kine, 49. zemlje u mom planiranom putovanju. Inače, na početku puta, nakon vožnje uzduž i poprijeko po cijeloj Južnoj Americi posjetio sam 18 država, a nakon toga sam se avionom iz Kolumbije zaputio u Nizozemsku - govori nam kroz osmjeh Marcvs iz brazilskog grada Salvadora (São Salvador da Baía).

Ovo mu je prva posjeta Starom kontinentu , a iz Nizozemske je prošao Belgiju, Francusku, Austriju, Italiju, Sloveniju i došao u Hrvatsku.

-  Kako sam odmicao sa sjevera u kontaktu s ljudima osjećala se sve veća toplina. O ovoj vašoj prekrasnoj zemlji gotovo ništa nisam znao. Što li me tek čeka na putu koji slijedi kada je ovdje tako lijepo i ljudi susretljivi  - oduševljeno priča ovaj mladi Brazilac. Svoj višegodišnji izazov naš sugovornik počeo je ostvarivati. Odlučio se, mora se priznati, na veliku avanturu.

Bijeg od učmalosti

Naime, Marcvs je odlučio u jednom trenutku potpuno promijeniti život. Ostavio je posao administratora u firmi i s biciklom uz skromnu opremu odvažio se na trogodišnje putovanje svijetom. 

Cilj mu je što bolje upoznati ljude, njihove običaje i razmišljanja, povezati se s njima, osjetiti krajobraze, nijanse prirode i ljepote postojanja, kako bi „nahranio“ dušu. To je zapravo, objašnjava nam,  njegov način bijega od ustaljenog, užurbanog i mehaničkog života koji ga je u Salvadoru pratio.  Sad se osjeća ispunjeno, slobodno i sretno...

Planira na kraju svoje neobične avanture napisati putopis o svim svojim doživljajima. Srdačnom Marcvusu smo poželjeli ugodan blagdanski odmor i puno sreće na njegovu životnom putovanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca