Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Tadić: Ne kažnjavajte Srbe zbog Slobodana Miloševića

Bors Tadić zatražio je od UN-a da ne potiče jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova i dodao da ga Srbija nikada neće priznati

24sata
Video: 24sata
1 komentara

Pozivam vas da spriječite ohrabrivanje i prihvaćanje jednostranog akta o neovisnosti Kosova, rekao je predsjednik Srbije Boris Tadić u govoru pred Vijećem sigurnosti u srijedu. Dodao je da svijet ne bi smio kažnjavati Srbiju zbog "tragičnih grešaka režima Slobodana Miloševića". Zatražio je i da se status Kosova riješi pod okriljem VS-a i u skladu s međunarodnim pravom.
- Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova i sačuvat će svoj teritorijalni integritet i suverenitet svim demokratskim sredstvima, pravnim argumentima i diplomacijom - rekao je Tadić. Istog dana i ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi neovisnost Kosova stvorila opasan presedan.
- Naše je stanovište posve jasno. Svaku rezoluciju o Kosovu moraju odobriti obje strane. Jednako je jasno da bi svaka rezolucija o Kosovu stvorila presedan u međunarodnoj praksi - rekao je Putin. Moskva je već u više navrata upozoravala na opasan presedan Kosova. Iako Putin nije izričito rekao za koje druge regije strahuje zbog presedana, iz Moskve se više puta čulo da ih plaši budućnost Gruzije i njezinih proruskih regija Abhazije i Južne Osetije. Rusija, koja je članica Vijeća sigurnosti, potpuno podupire Beograd i protivi se neovisnosti Kosova koju podupiru zapadne zemlje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message