News

Komentari 0

Tajfun Rai poharao je Filipine: Preko 140 poginulih, još traju potrage za preživjelima

Tajfun Rai poharao je Filipine: Preko 140 poginulih, još traju potrage za preživjelima

Broj poginulih u najsnažnijem tajfunu koji je ove godine pogodio Filipine narastao je na 142, objavile su vlasti u nedjelju u vrijeme dok traju operacije pomoći pogođenom stanovništvu

Najviše umrlih je u pokrajini Bohol, smještenoj na istoimenom otoku – njih 72. Guverner te pokrajine upozorio je na krizu u opskrbi vodom, pa pozvao na donacije električnih generatora kako bi se omogućio rad stanica za punjenje vode.

Aftermath of Typhoon Rai in the Philippines

Na otoku Dinagat poginulo je 10 ljudi, a tamošnji dužnosnik rekao je kako je „90 do 95 posto“ pokrajine oštećeno ili potpuno uništeno. 

Typhoon Rai makes landfall in the Philippines

Guvernerka Dinagata Arlene Bag-ao ranije je ovaj tajfun, nazvan Rai, usporedila sa supertajfunom Haiyan, najsnažnijim u povijesti, koji je na Filipinima 2013. odnio 6300 života. 

Najmanje 18 ljudi poginulo je u obližnjoj pokrajini Zapadni Negros, a na otoku Cebu je živote izgubilo 16 ljudi. 

Aftermath of Typhoon Rai in the Philippines

U još osam provincija u sredini i na jugu otočne države poginulo je 26 ljudi. 

Rai, zbog kojeg je evakuirano 400 tisuća ljudi, u subotu je prešao teritorij Filipina te se kreće prema središnjem Vijetnamu i kineskom otoku Hainan.

Snaga Raija uspoređuje se sa supertajfunom Haiyanom, najjačim koji je ikad pogodio Filipine i koji je 2013. odnio 6300 života. 

Najčitaniji članci