Obavijesti

Promo sadržaj

Tajna slavnih: Kako bezbolno i brzo ukloniti podočnjake

Tajna slavnih: Kako bezbolno i brzo ukloniti podočnjake
1

Prvi znakovi starenja pojavljuju se oko očiju. Starenjem koža gubi vlagu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost

Nekoliko je razloga zbog kojih naše oči odaju dojam umora i neispavanosti. Neki od njih su stres i stvarni umor s kojim se svakodnevno susrećemo, a ostali su rezultat nepravilne njege, prehrane ili načina na koji spavamo. Zbog ubrzanog načina života, nedostatka sna i mnoštva obaveza mnogi se ponekad uplaše svog umornog i iscrpljenog lica s tamnim podočnjacima.

Bez obzira na to koliko se trudili oko izgleda, podočnjaci će uvijek „pokvariti” cijelu sliku. Budući da su jedan od pokazatelja starenja, tamni i veliki podočnjaci čine nas vizualno umornima i starijima. U ovom članku donosimo nekoliko provjerenih metoda i preporuka za uklanjanje podočnjaka.

Negativan utjecaj na samopouzdanje

Mnoge pojave na ljudskom tijelu mogu negativno utjecati na psihu čovjeka te smanjiti kvalitetu života i zadovoljstvo izgledom. Jedna od takvih pojava su i tamni podočnjaci ispod očiju, piše BBC. Podočnjaci odnosno crne vrećice ispod očiju kolokvijalni je izraz za medicinski fenomen periorbitalne hiperpigmentacije. Brazilska znanstvenica  Fernanda Magagnin Freitag istaknula je u svom članku iz 2007. da, iako su vrećice ispod očiju unutar granica normalnog izgleda, mnogi pacijenti zbog njih trpe psihičku bol jer ih povezuju sa smanjenom kvalitetom života, napominjući kako su podočnjaci problem koji je moguće umanjiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hayley Goldbach, dermatologinja s UCLA-a tvrdi da vrećice ispod očiju mogu značiti da osoba ima tamni pigment ispod očiju, a i da se vene na tom području jednostavno jače i bolje vide, budući da je koža ispod očiju dosta tanka i treba joj posvetiti mnogo pažnje.

Spavanje može uzrokovati tamne podočnjake!

Mnogi poznati dermatolozi ističu i spavanje na boku ili spavanje bez jastuka kao čest razlog zbog kojeg se stalno budimo s podočnjacima – to se događa zato što se voda tijekom cijele noći zadržava u gornjem dijelu tijela. Promijenite poziciju prilikom spavanja kako biste otežali skupljanje tekućine ispod očiju uslijed gravitacije.

Ostali razlozi su, očekivano, prevelik unos soli i kofeina te nezdrava prehrana i pretjerano izlaganje suncu. Sol općenito potiče zadržavanje vode u tijelu i pridonosi nastajanju natečenih podočnjaka. Eliminirajte sol iz vašeg večernjeg obroka. Također, kava i alkohol uzrokuju dehidraciju čime se potiče stanjivanje kože oko očiju i nastajanje natečenih, vrećastih i tamnih podočnjaka. Smanjite unos alkohola i pijte dovoljno vode.

Kvalitetan san, unošenje hrane bogate vitaminom C i prestanak korištenja prethodno spomenutih namirnica neće potpuno ukloniti prevelike podočnjake, ali mogu ih umanjiti. Ondje gdje šminka ne pomaže, specijalizirani proizvodi preparativne kozmetike ublažavaju natečenost, njeguju i osvježuju osjetljivu i tanku kožu oko očiju.

Nikad jednostavnije

Znanstvenici i dermatolozi, nakon godina istraživanja, došli su do učinkovite formule s potpuno prirodnim sastojcima koja u samo pola sata uklanja natečene i tamne podočnjake. Riječ je o kolagenskim jastučićima koje koriste brojne zvijezde u Hollywoodu: Jessica Alba, Oprah, James Franco, P. Diddy i poznata Victoria's Secret ljepotica Rosie Huntington – Whiteley, a preporučio ih je i sam Doctor Oz u svojoj emisiji te su nakon toga postali veliki hit u svijetu.

Jastučići su obogaćeni kolagenom, hidratizirajućom aloe verom, ekstraktom šljive, vitaminima A, E i C, provitaminom B5 te ekstraktom zelenog čaja. Posebna tehnologija omogućuje 10 puta veću apsorpciju hranjivih sastojaka.

Rezultati su vidljivi već nakon 30 minuta korištenja jastučića, što je odličan način rješavanja neugodnih podočnjaka prije važnog sastanka, spoja ili neke svečanosti, ili jednostavno kao svakodnevni ritual ljepote i njege nježne kože oko očiju. 

Promjene su vidljive već nakon 7 dana:
•    Smanjeni podočnjaci
•    Smanjena natečenost
•    Vlažnost kože
•    Smanjeni znakovi starenja oko očiju

Pristup učinkovitom prirodnom tretmanu više nemaju samo zvijezde. Kolagenski jastučići za bezbolno skidanje podočnjaka dostupni su svima koji znaju da uklanjanje podočnjaka više nije problem.

Korisnici u Hrvatskoj iznimno su zadovoljni rezultatima jer za nisku cijenu mogu riješiti ovaj učestali estetski problem te zagladiti i učvrstiti kožu oko očiju. Kolagenski jastučići jednostavni su za korištenje, a možete ih naručiti na kućnu adresu. Bolne estetske korekcije podočnjaka dosežu cijene i do 6000 kn, dok je ovaj bezbolni tretman uklanjanja podočnjaka dostupan po akcijskoj cijeni već od 199 kn!  

Jedno je sigurno – tamni i natečeni podočnjaci nikome dobro ne stoje. Naručite svoje kolagenske jastučiće protiv podočnjaka još danas i izgledajte svježe i odmorno svaki dan!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220:  konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom
PROMO

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220: konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 omogućuje svakodnevne vožnje samo na struju s dosegom do 66 km u kombinaciji s učinkovitom Toyotinom hibridnom tehnologijom pete generacije