Obavijesti

News

Komentari 378

Prometni kaos u Zagrebu: Taksisti blokirali Vukovarsku

Prometni kaos u Zagrebu: Taksisti blokirali Vukovarsku
24

Parkirali su se u Vukovarskoj ulici u oba smjera, od Savske ulice do ulice Hrvatske Bratske Zajednice, pa se tim dijelom grada prometuje otežano, zbog gužve koju su učinila parkirana vozila taksija

VIDEO

Taksisti iz cijele Hrvatske prosvjeduju u Zagrebu gdje su se parkirali su u Vukovarskoj ulici u oba smjera, od Savske ulice do ulice Hrvatske Bratske Zajednice, pa se tim dijelom grada prometuje otežano.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Kako doznajemo taksisti prosvjed nisu prijavili, a još nisu poznate moguće sankcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstavnici taksista kazali su da je to 'spontano okupljanje' zato što već "dvije godine ne funkcionira pravna država".  

POGLEDAJTE VIDEO:

Prometni kaos u Zagrebu: Taksisti blokirali Ulicu grada Vukovara, prosvjeduju protiv Ubera Više na http://bit.ly/2szudd8 Reporter: Roberto Turk

Posted by 24sata on Tuesday, 20 June 2017

 

- Više nemamo što napraviti, osim ovoga što smo napravili. Ovim spontanim okupljanjem željeli smo izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje provode svoje zakone. Uber već dvije godine radi u suprotnosti sa zakonima, a tome svjedoče i izjave ministra Butkovića i premijera – rekao je predstavnik okupljenih taksista te dodao da Uber u Hrvatskoj već dvije godine radi nezakonito.  – Građani vole mrziti taksiste. Zašto je to tako, to su neki repovi iz prošlosti. Razlika između taksista i Ubera je u tome što taksisti rade u skladu sa zakonom, a Uber radi nezakonito – kazao je predstavnik taksista i dodao da je 'Uber inovativan i moderan u pronalaženju načina kako kršiti zakon'. 

Na moguće gužve, kao i zastoj prometa zbog prosvjeda taksista upozorili su i iz zagrebačke policijie.

Podsjetimo, taksisti su početkom godine najavili prosvjed i prijetili da će blokirati Zagreb ako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ne zabrani rad Ubera. Oni tvrde da konkurent Uber posluje nelegalno. Policija je nedavno počela s kažnjavanjem vozuača Ubera, ispisuju im kazne, isključuju vozila iz prometa i skidaju registracije. 

Taksisti tvrde da je Uber nelojalan konkurent zbog kojeg im je dnevni promet pao za 40 posto, a noćne vožnje su gotovo izgubili. 
Smatraju da je nepošteno što Uberovi vozači mogu sami određivati cijenu vožnje i nemaju troškove koje po zakonu moraju podmirivati legalni taksisti. 

Izvršni direktor Ubera Travis Kalanick podnio ostavku

Čelnik Ubera i njegov suosnivač Travis Kalanick podnio je u srijedu ostavku na mjesto izvršnog direktora zbog pritiska dioničara, no ostat će u upravi te kompanije koja pruža uslugu prijevoza putem mobilne aplikacije.

Do Kalanickove ostavke došlo je nakon niza skandala povezanih s načinom poslovanja te tvrtke, ali i optužbi za seksualno uznemiravanje.

U utorak je pet najvećih investitora Ubera u pismu zatražilo Kalanickovu ostavku, poručivši da je kompaniji potrebna promjena u vodstvu, objavio je New York Times.

"Volim Uber više od svega i u ovim teškim trenucima u mom osobnom životu prihvatio sam zahtjev investitora da odstupim kako bi se Uber mogao posvetiti razvoju, a ne se opteretiti još jednom bitkom", poručio je Kalanick.

Uberov upravni odbor poručio je, pak, u priopćenju da je "Travis uvijek stavljao Uber na prvo mjesto. Ovo je hrabra odluka i znak njegove predanosti i ljubavi prema Uberu".

"Svojim odstupanjem dao je tvrtki prostor da se potpuno posveti novom poglavlju u Uberovoj povijesti. Radujemo se što ćemo nastaviti raditi s njim u odboru", navodi se u priopćenju uprave Ubera.

Posljednjih godina Uber je bio potresen nizom skandala, od otkrića da koristi različite programe kako bi izbjegao inspektore, do optužbi za seksualno zlostavljanje i diskriminaciju prema zaposlenicima.

Prošloga je tjedna, pak, Kalanick poručio da odlazi na odmor na neodređeno vrijeme, s obzirom da je nedavno imao i obiteljsku tragediju. Njegovi su roditelji, naime, sudjelovali u brodskoj nesreći u kojoj mu je poginula majka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 378
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina