Obavijesti

News

Komentari 255

Taksisti traže zabranu Ubera: Ne treba im ništa osim vozačke

Taksisti traže zabranu Ubera: Ne treba im ništa osim vozačke
1

Taksisti tvrde da su nelojalna konkurencija. Iz Ubera su, pak, odgovorili kako žele lokalnom stanovništvu i turistima u Hrvatskoj ponuditi alternativnu opciju u području mobilnosti

VIDEO

Hrvatski taksisti su u petak na konferenciji za novinare poručili kako traže zabranu korištenja aplikacije Uber u Hrvatskoj. 

Milenko Begić, predsjednik Sekcije taksi prijevoznika, kazao je kako već duže vrijeme upozoravaju na nelojalnu konkurenciju te da je više od 2100 taksi obrtnika na marginama interesa nadležnih službi. Istaknuo je i koji su zakonom propisani uvjeti za obavljanje usluge autotaksi prijevoza - licenca za obavljanje takvog prijevoza, položen ispit, tijekom takvog prijevoza u vozilu mora biti uključen taksimetar, da bi korisnik mogao u svakom trenutku znati kolika je cijena vožnje, vozač mora imati položen ispit iz poznavanja osnovnih relevantnih podataka o području na kojem radi (kulturne, gospodarske, turističke i druge znamenitosti). 'Uberovci' ne moraju imati ništa osim vozačke dozvole. 


- Dobrodošli su svi koji legalno rade, ali Uber radi na crno. Tražimo od institucija da rade svoj posao. Uber je ponudio samo lopovluk uz pomoć kojega će varati državu - istaknuo je Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba.

Taksisti tvrde da je poslovanje Ubera netransparentno te traže da budu isti uvjeti za sve, a od napada na vozače Ubera se ograđuju.

Uber: Konkurencija podiže kvalitetu usluge

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Ubera su, pak, odgovorili kako žele lokalnom stanovništvu i turistima u Hrvatskoj ponuditi alternativnu opciju u području mobilnosti te smatraju "kako konkurencija podiže kvalitetu usluge i donosi sigurnost što bi trebalo poticati, a ne ometati". 

"Uber je inovativna usluga koja spaja korisnike s partnerima-vozačima - zajednicom koja je po svojoj strukturi drugačija od taksi službi. Baš svi naši partneri-vozači su neovisni poduzetnici s registriranim kompanijama ili obrtima te su obvezni plaćati poreze Republici Hrvatskoj na ukupnu cijenu svake izvršene vožnje", navode iz Ubera u odgovoru na upit Hine.

Također kažu i kako Uber unosi pozitivne promjene na tržištu mobilnosti, što je potvrdila i Agencija za tržišno natjecanje. Takvo mišljenje, također, dijele i druge agencije iz zemlja Europske unije, poput Španjolske, Danske, Finske, Italije, Francuske, Njemačke, Irske, Norveške i Velike Britanije, ističu iz Ubera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)