Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
34 komentara

Okončana drama: Otmičara iz banke uhitili, taoci neozlijeđeni

Francuska: Muškarac je tvrdio policiji da je povezan s Al Qa'idom. Snage sigurnosti kažu kako je riječ o psihički nestabilnom muškarcu koji im je još otprije poznat

AFP/Pixsell
Foto: AFP/Pixsell

Muškarac koji tvrdi da je povezan s Al Qa'idom u banci u Toulouseu je u utorak prijepodne zatočio četvero ljudi, direktora banke i tri zaposlenika. Kako piše BBC, muškarac je ispalio jedan hitac i onda zatražio razgovor sa specijalcima koji su ubili Mohameda Meraha. 

Nakon višesatnog pregovaranja s policijom muškarac je na slobodu pustio jednog taoca, riječ o ženi. Samo pola sata kasnije iz banke je otmičar pustio i drugog taoca. Nešto prije 17 sati okončana je cijela drama. Muškarca su specijalci uhitili, a francuski mediji pišu kako je ranjen. Preostalih dvoje taoca izveli su iz banke neozlijeđene. Neposredno prije uhićenja otmičara novinari AF-a kažu kako su čuli tri pucnja.

Francuski TF1 javlja kako policija vjeruje da je muškarac zapravo htio opljačkati banku no nije uspio pa je uzeo taoce. Snage sigurnosti priopćile su kako se radi o psihički bolesnom muškarcu što im je potvrdila i njihova sestra. Otmičar je porijeklom iz gradića Castresa na jugu Francuske, nedaleko od Toulousea, a policija mu je pretražila kuću.

BBC piše kako je upao u banku, tražio novac, a kada su ga odbili, zapucao je i uzeo taoce. 

Zasad nema informacija o ozlijeđenima. Dvije škole koje se nalaze u blizini banke su zatvorene. 

Banka se nalazi 100 metara od stana u kojem je Merah živio. Merah je, podsjetimo, u ožujku ubio sedam ljudi, među kojima troje djece. Kasnije, kad su ga otkrili, se zatvorio u stan i 32 sata se odbio predati. Na kraju su specijalci upali u stan i ubili ga.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message