Obavijesti

News

Komentari 272

'Talijanska manjina ne ide u Vladu u kojoj je Hasanbegović'

'Talijanska manjina ne ide u Vladu u kojoj je Hasanbegović'
1

Htio bih zapravo i da Most progovori o nacionalnim manjinama, jer nikada nisu odgovorili na pitanja. Ne znam zapravo što misle o nacionalnim manjinama, poručuje Radin

VIDEO

HDZ u pregovorima s druge strane stola za sada ima Most nezavisnih lista i manjine, a izabrani saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin rekao je u razgovoru za N1 da za njegovu manjinu Zlatko Hasanbegović kao eventualni dio buduće Vlade - ne dolazi u obzir.

Priznaje da manjinci nisu bili složni u prošlim pregovorima, ali naglašava da ovaj put jesu, i da imaju zajednički dokument kojim su sve dogovorili.

"Htio bih zapravo i da Most progovori o nacionalnim manjinama, jer nikada nisu odgovorili na pitanja. Ne znam zapravo što misle o nacionalnim manjinama. Nemojte se zadovoljiti s odgovorom "Nećemo sniziti prava", jer to ništa ne znači", poručio je Radin.

Govoreći o Zlatku Hasanbegoviću, podsjetio je da ga je bivši ministar kulture bio optužio da je "reketario".

"Ja sam se osjećao čudno, pa znate što znači reketariti, a cijela je ta priča bila jer se spremao rezati novce našoj izdavačkoj kući, s nikakvim pravom. Valjda je po njegovoj ideologiji Ministarstvo kulture "ministarstvo hrvatske kulture", a ne hrvatskih građana. Moje mišljenje o dr. Hasanbegoviću je da on čini da jedna Vlada prestaje biti Vlada desnog centra, a postaje Vlada desnice. Ja s takvom vladom neću surađivati", poručio je.

Manjinama je uvijek u interesu biti u dobrim odnosima s Vladom, pa ako je moguće i da budu njezin dio, kazao je Radin u Dnevniku N1 televizije u subotu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca