Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Talijanska posada zapucala na indijske ribare, ubili su dvojicu

Brod Enrica Lexie zapucao je na ribare u vodama kod obale južne indijske države Kerala vjerujući da su na indijskoj koćarici pirati. Posada i kapetan su na ispitivanju

AFP
Foto: AFP
14 komentara

Indijska mornarica u četvrtak je objavila kako je talijanski teretni brod napao indijski ribarski brod i ubio dvojicu ribara nakon što su ih zamijenili za pirate, piše AP

Brod Enrica Lexie zapucao je na ribare u vodama kod obale južne indijske države Kerala. Obalna straža prepratila je talijanski brod do najbliže luke u gradu Kochiju te ispituje kapetana i posadu. Vlasnik ribarskog broda izjavio je kako napad ničime nisu izazvali. Ostalih devet ribara nije ozlijeđeno. 

Posljednjih godina piratstvo je uzrokovalo probleme brojnim brodovlasnicima, ponajviše na vodenim putevima u Indijskom oceanu i Arapskom moru. Najzloglasniji su pirati iz Somalije koji su otimali brodove  te za posadu tražili milijunske otkupnine.

Nekoliko država, uključujući Indiju, dozvolilo je brodovlasnicima da unajme naoružane čuvare kako bi spriječili otmice brodova. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message