Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Talijanski ribari nezakonito ušli u vode RH, priveli ih u Umag

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ribarici "Vega" iz talijanske luke Chioggie i da će zapovjednik i posada u srijedu ujutro biti prepraćeni do Prekršajnog suda u Umagu

H.Merdanović
Foto: H.Merdanović
16 komentara

Istarska policija uhvatila je u utorak popodne talijansku ribaricu u nezakonitom prijelazu državne granice, uzapćila je te sprovela u Umag, gdje će u srijedu ujutro zapovjednik i članovi posade biti prepraćeni do Prekršajnog suda.

Tehničkim sustavima službenici Nacionalnoga pomorskog centra za prikupljanje podataka uočili su kako talijanska ribarica prelazi državnu granicu i ulazi u hrvatsko teritorijalno more, a zbog brzine i načina kretanja, moglo se pretpostaviti da je bila u prekršaju zbog nezakonitog ribolova.

"Informacija o tome je odmah proslijeđena najbližemu policijskom plovilu Policijske uprave istarske koje je promptno reagiralo. Ribarica je u 15.20 sati uzapćena te je sprovedena u luku Umag zbog daljnjega policijskog postupanja", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ribarici "Vega" iz talijanske luke Chioggie i da će zapovjednik i posada u srijedu ujutro biti prepraćeni do Prekršajnog suda u Umagu.

Istarska Policijska uprava ističe u popodnevnom priopćenju da MUP nadzire i štiti državnu granicu na moru uporabom policijskih plovila i tehničkih sustava koji sadržavaju i podatke dobivene s radara i kamera postavljenih na mjestima s kojih se može nadzirati cijela državna granica na moru te i morski prostor Republike Hrvatske.

"Pozornost policije posebno je pojačana u vrijeme kada na moru vladaju loši vremenski uvjeti i kada prekršitelji smatraju da bi mogli proći neopaženo. Dovoljan broj policijskih plovila i tehnički sustavi kojima raspolažemo jamstvo su sigurnosti naše granice i vanjske granice Europske unije, te pokazatelj spremnosti na sve izazove u svim vremenskim uvjetima i spremnosti za preuzimanje zahtjevnih schengenskih zadaća", priopćila je istarska policija.

Možda vas zanima i ovo:
Message