News

Komentari 123

'U Ogulinu sam jučer sugerirao nekim mladim ljudima da skinu maske. Možda sam pogriješio'

'U Ogulinu sam jučer sugerirao nekim  mladim ljudima da skinu maske. Možda sam pogriješio'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas boravi u Sisku. Kazao je da obnova u tom potresom pogođenom području teče nikako, a da se obnova ne provodi ni u Zagrebu

Ovdje je bio potres, pobogu, ići ću i u Petrinju. Zvali su me i u Split. Tamo gdje me pozovu, tamo i odem. Ja sam predsjednik države, ne mislim izmještati ured kao bivša predsjednica, što je bio njezin izbor, ja ću ovako -  rekao je Zoran Milanović.

 - Obnova u potresom pogođenom području ne teče nikako - rekao je predsjednik, nakon razgovora sa Kristinom Ikić Baniček, sisačkom gradonačelnicom.

Predsjednik RH Zoran Milanović obišao je Sisak

 

 - Neke stvari su već trebale biti gotove - rekao je predsjednik, kritizirajući i to da se u Zagrebu ne provodi obnova nakon više od godinu dana od potresa.

O korona virusu i mjerama

Na pitanje smatra li da bi trebalo ukinuti sve restrikcije koje ograničavaju rad zbog epidemije, kazao je da je riječ o teškoj bolesti ali je istaknuo da je 'od ovoga je ispalo nešto što nije trebalo'

Predsjednik RH Zoran Milanović obišao je Sisak

 - Očekujem da to sad krene polako popuštati u smislu restrikcija jer je cijepljen sve veći broj ljudi. Ovo neće ostati, očito je da se radi o virusu koji se prilagođava i razvija nove varijante i prenosivije. Manje više su svi upitnici koji su postojali izbrisani ili pretvoreni u tri točke. Ovo lagano ide prema svom kraju i taj virus je ovdje da ostane. Trebat će se cijepiti - rekao je predsjednik.

Kazao je da je jučer u Ogulinu nekim mladima sugerirao da skinu maske.

- Možda sam pogriješio. I oni mogu dobiti bolest i prenijeti ju jedni drugima, ali za sve druge vrijedi prvo pravilo. Dakle 70 posto ljudi u tom prostoru je bilo cijepljeno. Koji je smisao cjepiva ako se nećemo ponašati normalno.

Poručio Mrčeli: 'Mislim da bi svi suci trebali imati plavu kosu i plave oči'

Predsjednik je komentirao i izjavu Marina Mrčele, zamjenika predsjednika Vrhovnog suda koji je kazao da bi suci sami trebali birati predsjednika Vrhovnog suda.

Predsjednik RH Zoran Milanović obišao je Sisak

 - Mislim da bi svi suci trebali imati plavu kosu i plave oči, a žene zelene. Ne vidim se u ulozi predlagatelja ustava, nego nekoga tko štiti i brani ustav. Odakle ideja sucu da ide na televiziju i promovira političke stavove. To je politički stav. Takav Mrčelin prijedlog je potpuno besmislen, toga nema nigdje u Europi.  Problem sucu je što ja kao nestranačka osoba predlažem osobu koja je nestranačka osoba i njemu to smeta - kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na aferu Rimac. Bivšu kninsku gradonačelnicu, Josipu Rimac, nazvao je Madame Pompadour.

Kritizirao je i ministra financija Zdravka Marića.

 - Marić je pogriješio kad je imao kredit u HPB-u. On je imao kredit za stan, po kamati koja je bila manja od moje. On je dobio povoljan kredit, kakve dobivaju samo zaposlenici i menadžment HPB-a. On je bio član Nadzornog odbora, otišao je Todoriću, kredit je zadržao. Što je to? -  upitao je Milanović.

Najčitaniji članci