Obavijesti

News

Komentari 47

Taritaš: "Vlada je kao bolesnik u komi na bolesničkoj postelji"

Taritaš: "Vlada je kao bolesnik u komi na bolesničkoj postelji"
1

Vlada radi na način da se ne žele ni vidjeti, a kada su i prisiljeni da se vide dva potpredsjednika okreću glavu jedan od drugoga, rekla je nakon stanke koju je zatražila u Saboru

VIDEO

Saborska zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je u petak kako se Vlada ponaša kao "bolesnik u komi na bolesničkoj postelji", da njezini čelnici međusobno ne razgovaraju niti se dogovaraju, posljedica čega je da je prošlog mjeseca od osam sjednica telefonski odradila njih pet, zbog čega je vladajuće pozvala da daju priliku "onima koji žele dobrobit Hrvatskoj".

"Vlada radi na način da se ne žele ni vidjeti, a kada su i prisiljeni da se vide dva potpredsjednika okreću glavu jedan od drugoga", kazala je Mrak Taritaš nakon stanke koju je zatražila u Saboru, istaknuvši da "ne može biti rezultata ako se međusobno ne razgovara ni dogovara".

Za odnos Vlade i Sabora rekla je da funkcionira kao sustav spojenih posuda, pa onoliko koliko Vlada radi toliko radi i Sabor - ovaj tjedan od 60-tak točaka 13 su prijedlozi s Vlade, a ostalo prijedlozi klubova i izvješća. "To nije dobro. U prethodnoj vladi sam mislila da treba raditi bolje i više, ali kada ovo vidim mogu reći samo pohvale na ono što smo radili", poručila je.

"Bolesnik je u komi na bolesničkoj postelji, sve blinka na crveno, obitelj se sprema, treba staviti iznad bolesničke postelje natpis - ne oživljavati ono što se oživjeti ne može", naglasila je HNS-ova zastupnica, pozivajući vladajuće da daju priliku "onima koji su spremni i žele dobrobit ovoj Hrvatskoj'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Manjinski zastupnik Šandor Juhas upozorio je na izvješće Savjetodavnog odbora Vijeća Europe o provedbi Konvencije o zaštiti nacionalnih manjina, u kojem se, tvrdi, hvali postojeći dobar zakonski okvir za nacionalne manjine, no i primjećuje da se ti zakoni često ne provode operativno na razini jedinica lokalne samouprave. U izvješću se, kaže, zamjera nedovoljno zaposlenih pripadnika manjina u državnim službama, pa tako i u pravosuđu.

"Odbor zamjera i to što se negdje ne poštuje pravo manjina na jezik i pismo", rekao je i dodao kako taj Odbor upozorava na rast govora mržnje u hrvatskom društvu, te dominaciju antimanjinske retorike zbog čega neki odustaju od traženja svojih prava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!