Obavijesti

News

Komentari 93

Tatjani uzeli dječji doplatak jer joj je istekla osobna iskaznica

Tatjani uzeli dječji doplatak jer joj je istekla osobna iskaznica
3

Tatjana Babijaš iz Zagreba gotovo mjesec dana nije znala da joj je istekla osobna. Ima slijepu kćer s nizom dijagnoza. Zbog isteka osobne HZMO joj je oduzeo dječji doplatak za kćer...

VIDEO

Tatjana Babijaš iz Zagreba gotovo mjesec dana nije znala da joj je istekla osobna iskaznica. Ima slijepu kćer Anitu s nizom dijagnoza. Zbog isteka osobne HZMO joj je oduzeo dječji doplatak za kćer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Pravo na dječji doplatak imaju građani koji u kontinuitetu tri godine žive u Hrvatskoj. Tako su mi u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje objasnili zašto neću dobiti dječji doplatak, i to još sljedeće tri godine – objašnjava samohrana majka Tatjana Babijaš (53) iz Zagreba. Ona je skrbnica kćeri Aniti (20) koja je slijepa i ima autizam te niz dijagnoza. Anita ima pravo na dječji doplatak u iznosu od 830 kuna. Da ima problem s osobnom iskaznicom Anita je shvatila lani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osobna iskaznica mi je istekla 25. 8. 2016. Odmah sam s Anitom pod rukom došla po novu i dobila sam je 29. 9. 2016. – prisjeća se Tatjana. Kao i prethodnih godina, početkom veljače otišla je u HZMO i predala dokumentaciju za dječji doplatak u ovoj godini.

- Žena na šalteru preuzela je dokumente, gledala u računalo i rekla da je sve u redu. No ovog mjeseca doplatak nije stigao. Kad sam ih nazvala pitati zašto, oblio me je hladan znoj. Zar mi nitko nije mogao reći da trebam donijeti neki papir – ogorčena je Tatjana. Svjesna je da je pogriješila što nije produljila osobnu iskaznicu, no smatra da je država nepravedno kaznila njezinu kćer. - Ja sam skrbnik i trebali su kazniti mene. Opomenom, novčano, kako god – nastavila je ona dodajući kako će se svakako žaliti na odluku, no da je već “vuk pojeo magare”. - Dok oni razmotre žalbu, ode godina. A nama je svaki dan borba – zaključila je.

- Pozivamo gđu Babijaš da nakon što dobije rješenje o prestanku prava na doplatak za djecu podnese žalbu na rješenje s relevantnom dokumentacijom. Ako se u žalbenom postupku dokaže da nije bilo prekida prebivališta, gđa Babijaš će u najkraćem mogućem roku ostvariti svoje pravo i nastaviti primati doplatak za djecu – poručili su iz HZMO-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a