Obavijesti

News

Komentari 29

Teheran se bori protiv golemih štakora, ubijaju ih i snajperima

Teheran se bori protiv golemih štakora, ubijaju ih i snajperima
1

Gradski savjetnik za okoliš tvrdi da je mutacija štakora posljedica radijacije i kemikalija. Štakori su veći i izgledaju drukčije. Skočili su sa 60 grama na pet kila

VIDEO

Glavni grad Irana Teheran već se desetljećima bori sa štakorima, no u posljednje je vrijeme taj problem poprimio zabrinjavajuće razmjere, piše Huffington Post. Topljenje snijega istjeralo je velike štakore iz njihovih gnijezda, a neki od njih teški su i do pet kilograma.

Savjetnik gradskog vijeća za okoliš Ismail Kahram rekao je da se čini kako su štakori genetski mutirali, najvjerojatnije zbog radijacije i kemikalija korištenih u borbi protiv tih glodavaca.

- Sada su veći i izgledaju drukčije. Za ove promjene inače su potrebni milijuni godina evolucije. Skočili su sa 60 grama na pet kilograma, sada su čak i mačke manje od njih - rekao je Kahram. S njime se ne slaže američki veterinar dr. David Baker.

- Gotovo sve genetske mutacije utvrđene na polju biologije štetne su i za vrstu predstavljaju manu, a ne prednost. Nije to kao u znanstveno-fantastičnim filmovima - smatra Baker, koji ističe da je diljem svijeta pronađeno nekoliko vrsta "divovskih" štakora koje dosežu veličinu onih koje je opisao Kahram.

U svakom slučaju, problem je za Teheran postao toliko velik da su gradske vlasti odlučile angažirati ekipu vojnih snajperista koji po noći ubijaju štakore puškama s infracrvenim snajperima. Dosad su tako ubili 2250 štakora, čija su tijela zapaljena ili zakopana na posebnim deponijima, piše CNN.

Mohammad Hadi Heydarzadeh, teheranski dužnosnik za zaštitu okoliša, rekao je da Iran najviše problema ima sa smeđim štakorima, koji su u zemlju došli iz inozemstva teretnim brodovima. Heydarzadeh također tvrdi da je broj tih glodavaca u Teheranu u padu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu