Obavijesti

News

Komentari 72

Tek sad će biti oluje: Tko je s kim i na koje načine povezan...

Tek sad će biti oluje: Tko je s kim i na koje načine povezan...
2

Povjerenstvo bi trebalo otkriti političke veze Ivice Todorića. Njonjo ga želi ukinuti. Čega se boji? HDZ je na jedvite jade pristao osnovati Povjerenstvo, no uz dvije rezerve

VIDEO

Povjerenstvo za Agrokor sije silan strah u političkoj eliti. Agrokor je “srce tame”, država u državi. Od početka do danas, Ivica Todorić bio je mezimac vlasti i povjeravani su mu lavovski komadi hrvatskoga gospodarstva. A on je usluge vraćao...

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:48

HDZ je na jedvite jade pristao osnovati Povjerenstvo, no uz dvije rezerve. Ono će početi s radom tek 3. studenog, i drugo, ako počne istraga - tako je rekao Gordan Jandroković - Povjerenstvo će prestati s radom. Krene li istraga ovih dana, a Todorić ostane u inozemstvu, moguće je da će se Povjerenstvo ugasiti i prije prve sjednice. Mnogi će odahnuti ako razvoj događaja bude takav. Jer on nije bio nikakav desperados, hajduk ili odmetnik koji bježi od zakona. Ivica Todorić prešutnom odlukom države bio je i dio sustava i iznad sustava. Evo nekih pitanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gazdin imunitet

Je li obitelj Todorić izvlačila novac na strane račune? Tko je Ivici Todoriću omogućio emisiju regresnih mjenica? Tko mu je omogućio zaduživanje iznad razine vrijednosti imovine? Tko je pisao “lex Agrokor”? Kako to da je Knighthead fond na slobodnom tžištu, po 30 posto cijene, kupio najviše obveznica Agrokora? Jesu li znali što se sprema? Thomas Wagner iz tog strvinarskog fonda rekao je nedavno da je Agrokor “fantastična kompanija”. Kako to? Je li Ante Ramljak pogodovao Knighthead fondu, omogućivši mu stotine milijuna eura zarade temeljem povlaštenih informacija? Je li Martina Dalić članu uprave Agrokora slala prijeteće poruke? Je li Todorić svoju “darovnicu hrvatskom narodu” napisao pod prijetnjom uhićenja?

Kako je 90-ih izglasan prvi “lex Agrokor”, kojim je Todoriću omogućen povlašten uvoz soje, čime je postao najjači igrač na tržištu? Kako to da porezne vlasti godinama nisu smjele proviriti u Agrokor? Zašto je Ivica Todorić bio svetac zašitnik ne samo guverneru Rohatinskom i njegovoj obitelji, nego i drugim dužnosnicima HNB-a? Kako to da su na Prekršajnom sudu sve prijave AZTN-a protiv Agrokora i njegovih tvrtki odbačene? A da je posao u Agrokoru našla čelnica te Agencije? Tko su bili lokalni SDP-ovci koji su mu pomogli u projektu punionice Jana te jesu li nagrađeni za brzu i učinkovitu kupovinu zemljišta? Kako to da je vozila, plovila i objekte u vlasništvu Agrokora koristio za obiteljske potrebe?

Sveti Ivica Hrvatski

Zašto je Ante Ramljak na računu tvrtke zatekao samo osam kuna? Kako to da su legije rashodovanih političara i zlatne mladeži u Agrokoru dobivale basnoslovno plaćene pozicije? Tko je lažirao bilance? Tko je bio nadležan kontrolirati poslovanje, a nije to učinio? Kakvu je ulogu Martina Dalić, kao bankarica, imala u kreditiranju Agrokora? Tko je u HBOR-u odlučivao o kreditiranju Agrokora bez dodatnih provjera? Kako je kupio Kulmerove dvore i registrirao ih kao hotel? Jesu li Milan Bandić i Slobodan Ljubičić Kikaš tu imali neku ulogu? Kad je kupovao zemljište za Konzum u Turininoj ulici u Zagrebu od Srećka Ferenčaka i Petra Turkovića, je li znao za obvezu da se na tom zemljištu sagradi centar za skrb o invalidima? Kakva je njegova uloga u postavljanju Joze Petrovića za šefa maloprodaje u Ini?

Koje stranke je Todorić financirao? Jesu li donacije bile knjižene? Jesu li “donirani” i pojedinci? Todorićeva “crna bilježnica” ima razoran potencijal: ona može stvoriti groblje karijera.

Bit će mrtvorođenče

Povjerenstvo za Agrokor bit će, kako stvari stoje, najslavnije hrvatsko mrtvorođenče. Ono nalikuje na praznu pušku od koje se boje dvojica - onaj koji je ispred cijevi, HDZ, i onaj koji je iza, SDP. Jer Ivica Todorić i Agrokor uživali su potporu svih vlada, pa u toj priči nevinih nema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje