Obavijesti

News

'Tek su prvašice, a već se tuku zbog dečka. Sramote nas...'

'Tek su prvašice, a već se tuku zbog dečka. Sramote nas...'

Djevojke su se nakon razgovora s pedagoginjom jedna drugoj ispričale, no ipak neće moći izbjeći posljedice. Prijeti im ukor, a možda čak i izbacivanje iz škole

VIDEO

Danas imamo sastanak s majkom učenice, a u petak ćemo na sjednici nastavničkog vijeća odlučiti o mjeri i izreći je našoj učenici koja je sudjelovala u tučnjavi. Rekao nam je to Ivica Marinić, ravnatelj Agronomske škole. 

Naime, prošlog tjedna kraj zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u Dubravi žestoko su se potukle dvije učenice. Snimala ih je vršnjakinja, a ostali su se okupili i navijali. Kako su u blizini tri škole, ravnatelji su odmah reagirali iako nisu bili sigurni čije su učenice. 

Ravnateljica Veterinarske škole Andrea Đurđević zvala je odmah policiju, no do njihova dolaska svi su se razbježali. Jedna učenica upravo je bila iz njihove škole, a druga pohađa nastavu u obližnjoj Agronomskoj školi. 

Kako smo neslužbeno doznali, tučnjava je izbila zbog svađe oko dečka. Riječ je o učenicama prvih razreda spomenutih srednjih škola. U razgovoru s upućenima u cijelu priču, govore nam da je većina učenika šokirana ovakvim nasiljem tvrdeći da oni na to u tim školama nisu navikli.

Strašno: Učenice su se tukle u Dubravi, ostali đaci navijali
Strašno: Učenice su se tukle u Dubravi, ostali đaci navijali

- Tek su krenule u našu školu, a ovako nas sramote. Ovdje se to do sada nije događalo i još se potuku zbog dečka. Bilo bi nam draže da se o nama piše zbog nekog uspjeha, a ne da smo dio crne kronike - rekla nam je jedna učenica viših razreda Agronomske škole. 

Provjerili smo kod ravnatelja kakve ih sankcije mogu očekivati pa kaže: “Sve se radi u skladu s Pravilnikom, a prema njemu za ovakvo ponašanje može se izreći ukor pred isključenje, no koja će mjera biti, vidjet ćemo u petak”.

Nakon tučnjave, kad su ravnatelji doznali o kojim se učenicama radi, odmah su ih pozvali u urede te nazvali roditelje i u skladu s procedurom razgovarale su s pedagoginjom. Kako su navodno imale dogovorenu još jednu tučnjavu, nadležni su odmah reagirali. 

Dogovaraju tučnjave u garaži, cijela škola tu dolazi navijati...
Dogovaraju tučnjave u garaži, cijela škola tu dolazi navijati...

Ravnatelji su također obavijestili gradski ured, Ministarstvo i sve nadležne službe o tome što se dogodilo. Nakon razgovora s pedagoginjom djevojčice su se ispričale jedna drugoj i mirnim putem riješile problem. 

Ovo nije prvi put da u javnost izlaze snimke i fotografije vršnjačkog nasilja. Nije ni prvi put da su djevojčice te koje se tuku. Prije nekoliko godina svjedočili smo napadu na učenicu tad 8. razreda OŠ Gripe u Splitu. 

Djevojku je tijekom velikog odmora pretukla godinu dana starija djevojka iz OŠ Pojišan koja se bavi kickboxingom. Nije riječ o adolescentskoj svađi koja je prerasla u fizički obračun, nego je premlaćivanje naručila razredna kolegica nesretne djevojke. Razlozi zbog kojih se tuku obično se svode na dječake za koje se bore ili komentare o izgledu, odijevanju... Za nasilje nema opravdanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik