Obavijesti

Promo sadržaj

Tele2 prilagodio poslovnice osobama s invaliditetom

Tele2 prilagodio poslovnice osobama s invaliditetom
1

Tele2 uložio više od 250 tisuća kuna u opremanje prodajnih mjesta diljem Hrvatske kako bi svi korisnici imali jednaku dostupnost informacija o proizvodima i uslugama

Tele2 je opremio i prilagodio svoja prodajna mjesta potrebama osoba s invaliditetom, i to linijama vodiljama na podu te postavljanjem stalaka s pisanim informacijama o proizvodima i cijenama u razini očiju osobe koja je u invalidskim kolicima. Riječ je o ispunjavanju obveze iz pravilnika regulatorne agencije HAKOM koju je Tele2 proveo dok su na snazi bile epidemiološke mjere, kada su zatvorena prodajna mjesta, ograničeno je kretanje, a bila je otežana i isporuka naručenih materijala i proizvoda. Unatoč neočekivanom gospodarskom okruženju, ulaganjem većim od 250 tisuća kuna Tele2 je završio investiciju koja je bila planirana početkom 2020. godine. Na svim prodajnim mjestima postavljeni su okomiti stalci s pisanim informacijama, a na petnaest prodajnih mjesta koja su raspoređena po cijeloj Hrvatskoj, odnosno ondje gdje su tehnički uvjeti omogućavali takvo preuređenje, postavljene su linije vodilje na podu.

Tim najnovijim uređenjem Tele2 je svim svojim korisnicima omogućio jednako dostupne informacije o telekomunikacijskim uslugama i uređajima na prodajnim mjestima. Naime, pisane informacije o proizvodima, poput cijene i karakteristika uređaja, sada su osobama u invalidskim kolicima izložene okomito, u razini očiju, a linije vodilje slijepim i slabovidnim osobama omogućit će samostalno kretanje.

Osobe s invaliditetom moraju biti ravnopravno uključene u sve sfere društva pa tako imati i jednako pravo na pristupačnost u digitalnom društvu. Zato je naša uloga kao pružatelja digitalnih usluga voditi računa o tome da pristupačnost takvim uslugama i informacijama bude jednaka za sve naše korisnike, uključujući osobe s invaliditetom. Sretni smo jer nas u prilagodbi naših prodajnih mjesta nije zaustavila ni izvanredna situacija u kojoj smo se našli zbog pandemije koronavirusa. To nije samo naša zakonska obveza koju moramo ispuniti već i još jedno u nizu ulaganja u poticanje raznolikosti i uključivosti te jednakih prava i mogućnosti za sve“, poručuju iz Tele2.

Naime, Tele2 je već podržao tvrtku Omolab u provedbi ideje za izradu napredne aplikacije s alternativno-augmentativnim komunikacijskim alatima za djecu s poteškoćama u čitanju. Riječ je o projektu koji je Tele2 podržao u natječaju 'Budi promjena' sa zakladom Reach for Change. Suradnjom s tom zakladom Tele2 niz godina financijski i strateški podržava projekte inovativnih društvenih poduzetnika s ciljem poboljšanja kvalitete života djece.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.