Obavijesti

News

Komentari 8

Terorist 'Šakal' u zatvoru će ostati do kraja svojeg života...

Terorist  'Šakal' u zatvoru će ostati do kraja svojeg života...
1

Ilicha Ramireza Sancheza, poznatijeg kao Carlos ili Šakal, francuski sud osudio je na doživotni zatvor za napad u Parizu 1974. godine u kojemu su dvije osobe poginule, a 34 su ranjene

VIDEO

Francuski sud je u utorak na doživotni zatvor osudio venezuelskog terorista Ilicha Ramireza Sancheza, poznatog kao Carlos Šakal, za napad u Parizu 1974. u kojemu su dvije osobe poginule, a 34 su ranjene.

Posebni žalbeni sud u Parizu prihvatio je zahtjev državnog tužitelja koji je dan ranije zatražio najstrožu kaznu po francuskom zakonu za Carlosa (67) koji je već dvaput osuđen na doživotni zatvor i u zatvoru je u Francuskoj od 1994.

Po ocjeni državnog tužitelja Remija Crossona du Cormiera, "svi dokazi prikupljeni tijekom istrage upućuju na njega".

"Nemamo DNK, otiske ni snimke nadzorne kamere, ali razum dopušta da prevladamo osnovanu sumnju. Siguran sam da je Ilich Ramirez Sanchez doista odgovoran za taj zločinački napad", rekao je.

Naprotiv, Carlosova obrana koja je tražila oslobađajuću presudu, misli da se ne može sa sigurnošću zaključiti o krivnji optuženog.

Carlos je u utorak u završnoj riječi prije izricanja presude upozorio čak na "besmislenost suđenja 43 godine nakon događaja" i najavio žalbu.

Carlos je već dvaput osuđen na doživotni zatvor za ubojstvo troje ljudi 1975. u Parizu, među njima dvojice policajaca i za četiri napada eksplozivom s 11 mrtvih i gotovo 150 ranjenih 1982. i 1983. u francuskoj prijestolnici, u Marseilleu i u dvama vlakovima.

U napadu u Drugstore Publicisu 15. rujna 1974. muškarac je bacio ručnu bombu iz restorana na polukatu na trgovinu ispod.

Poznat pod nadimkom Šakal, Carlos je preuzeo odgovornost za 1500 mrtvih u ime svoje organizacije Narodne fronte za oslobođenje Palestine i za 80 mrtvih koje je osobno ubio, ali odbija odgovornost za napade u Francuskoj. Francuske službe uhitile su ga u Sudanu 1994.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je