Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
123 komentara

Teroristi su planirali bombaški napad u Sarajevu 31. prosinca

Uhićeni su militanti koji su planirali na staru godinu krvavi bombaški napad u kojem su planirali ubiti više od stotinu ljudi, rekao je u petak državni tužitelj u BiH

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
123 komentara

Pripadnici skupine radikalnih islamista koji su početkom tjedna uhićeni u Sarajevu planirali su smrtonosni napad u glavnom gradu Bosne i Hercegovine 31. prosinca s ciljem ubojstva što većeg broja ljudi, rekao je u petak državni tužitelj Dubravko Čampara.

Tužiteljstvo BiH u četvrtak je odlučilo zatražiti jednomjesečni pritvor za osam od 11 muškaraca koliko ih je uhićeno u policijskoj akciji pod nazivom "Rez" koja je provedena 22. prosinca, a Sud BiH taj je zahtjev u petak prihvatio.

Obrazlažući zahtjev za pritvor tužitelj Čampara koji vodi istragu u petak je na ročištu pred Sudom BiH  po prvi puta potvrdio kako postoje informacije da su oni planirali bombaški teroristički napad na Staru godinu.

Postoje dokazi da su osumnjičeni planirali teroristički napad u kojem bi poginulo više od stotinu osoba, kazao je tužitelj.

Uhićeni su navodno planirali postaviti eksplozivnu napravu pod policijski automobil na nekoj od lokacija na kojoj se okuplja veliki broj ljudi.

Eksploziv koji im je za to potreban istražitelji još nisu pronašli, a za Tužiteljstvo BiH to je dodatni razlog za određivanje pritvora jer vjeruju kako bi osumnjičenici, ukoliko bi se našli na slobodi, uništili dokazni materijal.

Odvjetnici uhićenih tvrdnje tužitelja okvalificirali su kao apsurdne protiveći se određivanju pritvora uz argumentaciju kako ne postoje dokazi koji bi potvrdili počinjenje kaznenog djela.

Kao članovi organizirane terorističke skupine bliske Islamskoj državi (IS) navedeni su Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković,  Darko Peco, Elvir Mašić i Adis Kešan i oni će ostati u pritvoru najmanje narednih trideset dana.

Za kaznena djela koja im se stavljaju na teret zapriječene su kazne od najmanje deset godina zatvora.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message