Obavijesti

News

Komentari 324

Teške riječi i niski udarci: Kako se 'časte' premijer i šef oporbe

Teške riječi i niski udarci: Kako se 'časte' premijer i šef oporbe
5

Premijer Zoran Milanović i šef HDZ-a Tomislav Karamarko u zadnjih mjesec dana nervozno nasrću jedan na drugoga i žestoko se obračunavaju preko medija..

VIDEO

Predizborna groznica je počela. Lideri dvije najveće političke stranke krenuli su u otvoreni rat riječima. U zadnjih mjesec dana ne prestaju rigati vatru jedan na drugoga. A to je tek početak..

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave kojima se Milanović i Karamarko 'časte'

Pokretanje videa...

24sata Video 00:41

'Izađi iz mišje rupe!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najprije je početkom rujna za vrijeme posjeta Splitu  gostujući u programu Radio Dalmacije, premijer Zoran Milanović komentirao izjavu čelnika HDZ-a, Tomislava Karamarka da na izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti:

- On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta. Neka izađe vani i neka se konačno suoči - kazao je Milanović

Goran Stanzl/Pixsell

Prvi čovjek HDZ-a mu naravno nije ostao dužan pa je komentirajući dva dana poslije Milanovićeve riječi izjavio kako premijeru treba “uličarski obračun”.

- To je ponašanje čovjeka koji zna da ništa nije učinio i da će uskoro izgubiti izbore... Premijer Milanović je nepredvidljiv i prpošan u svojim izjavama... i sada, čini mi se, lupa sa svih strana kako stigne , a to nije dobro - rekao je Karamarko u Drnišu na Danima pršuta.

' Zabio sam ti 20 koševa, zabit ću i ovaj 21.!'

Nekoliko dana kasnije gostovao je u radijskoj emisiji "Oporbeni zarez" te poručio Milanoviću da mu priprema konačni poraz

- Znate, vodite 20:0 i onda se javi neki pametnjaković koji misli da ima najveće mišiće na svijetu i kaže - dosta, sad nećemo više ovako, pobjednik je onaj tko prvi zabije koš. Ne, Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21 . - a ja ću odlučiti kad i na koji način - obrušio se Karamarko na Milanovića.

Patrik Macek/Pixsell

Nije dugo trebalo čekati reakciju predsjednika Vlade. Sad već vidno iziritirani i nervozni predizborni Milanović bez dlake na jeziku u HTV-ovom Dnevniku je kazao:

- Karamarko je politička kukavica i agent banaka, a ne zna ni engleski. Nisam primijetio ni da je neki sportaš, osim tamo gdje se dijelio stranački novac pa se aktivirao - nije ga štedio Milanović

Par dana kasnije Karamarko u intervjuu za Dnevnik HRT-a poručuje Milanoviću da se ponaša kao "pomahnitali Djed Mraz" koji u određenom datumu tuđom karticom koja je u debelom minusu kupuje poklone i dijeli ih zato jer mu to treba za izbore.

'U pravom ratu nije sudjelovao pa sad ratuje sa Srbima'

Karamarko je bio protiv svih poteza koje je premijer Milanović donio u vezi izbjegličke krize

- Volim svoju zemlju i zadnje što želim u ovoj situaciji je da Hrvatska zaradi sankcije zbog njegove neozbiljnosti, neprofesionalnosti, površnosti njega i njegove Vlade. Kada je riječ o sankcijama, najveće sankcije koje je Hrvatska mogla doživjeti jest njegova Vlada i on sam -  rekao je Karamarko te dodao kako je proizveo rat u kojem treba biti heroj. A da je to napravio " valjda zato što u pravom nije sudjelovao"

Pixsell

Uskoro ga je Milanović prozvao da se tajno sastaje s Aleksandrom Vučićem u Zagrebu, a Karamarko je na te prozivke odgovorio "Nevjerojatno je što je čovjek spreman izmisliti i napraviti kako bi se održao na vlasti"

Što sljedeće možemo očekivati od ove dvojice političkih rivala nitko ne zna. Teških riječi sigurno neće nedostajati, a niski udarci će vjerojatno biti i još niži..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a