Obavijesti

News

Komentari 107

'Teško je. Još žalim za kćeri, ali svog sina neizmjerno volim'

'Teško je. Još žalim za kćeri, ali svog sina neizmjerno volim'

Prije tri godine, kada je napunila 18, Lauren je svojoj majci otkrila da se osjeća zarobljenim u svojem tijelu i želi postati muškarac. Bio je to početak teške životne promjene...

VIDEO

Britanka Karen Parker i danas sa sjetom gleda fotografiju svoje kćeri Lauren. Djevojčica u svjetlucavoj haljinici posljednja je stvar koju pogleda prije spavanja i podsjetnik na kći bez koje je ostala nakon što je Lauren odlučila postati Lucas. 

Prije tri godine, kada je napunio 18, Lucas je svojoj majci otkrio da se osjeća zarobljenim u svojem tijelu i želi postati muškarac. Bio je to početak životne promjene koja je kulminirala osam mjeseci kasnije kada su mu liječnici operacijom uklonili grudi. Tijekom tog perioda uzimao je hormone  i postepeno postajao što je oduvijek želio biti. 

'On je moje dijete, nikad ga ne bih napustila'

Promjena je naročito bila teška i dramatična za njegovu majku Karen (52) koja se još uvijek bori s emocijama prisjećajući se kakav je život bio dok je uz nju bila Lauren. Unatoč svemu, podupire sina, a ljubav prema njemu nije ništa manja. 

- Cijela obitelj borila se da se navikne na Lucasa, i još uvijek imamo povremene posrtaje. Svi se pojedinačno moramo s time nositi, svatko na svoj način - kazala je Karen u prvom od tri dijela dokumentarne serije Transformation Street. 

- Žalim za kćeri, ali dočekujem novog sina. Nije bilo lako, ali na kraju dana riječ je o čistoj ljubavi, ipak je on moje dijete i nikada ga ne bih napustila - kazala je Karen Parker. 

Kirurg: Promijeniti spol dolaze i vatrogasci i vojnici

Njihova priča jedna je od nekoliko koje će se od četvrtka prikazivati na ITV-u. Emisija je tijekom godinu dana pratila živote roditelja i obitelji čija su djeca promijenila spol ili na tome rade. Producenti serijala dobili su ekskluzivan pristup klinici za promjenu spola u Londonu čiji osnivač kaže kako mu dolaze ljudi najrazličitijih profila - od vatrogasaca, vojnika pa do uredskih djelatnika. 

- Pacijenti nam dolaze sa svjesnom odlukom da promjene spol i identitet. To je velika životna odluka - kazao je plastični kirurg Christopher Inglefield, jedan od vodećih liječnika u branši. Njegova klinika nudi sveobuhvatnu promjenu pacijenata pa uz operacije mogu vježbati glasove ili učiti šminkati se. 

- Operirati ih je izuzetna odgovornost jer je naš posao pacijentima pružiti život koji su odabrali - rekao je Inglefield, prenosi Daily Mail

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava